Emelkedési Dilemmában

Emelkedési Dilemmában a juródollár árfolyamának alkulása. Mivel közel három éve nem látott csúcson az euró annak ellenére, hogy az amerikai többlet likviditás csökken, míg az euróé növekszik, s historikusan erős a korreláció a devizaárfolyam és a likviditás között.
Ráadásul boldog-boldogtalan euróban ül. Az pedig, amit már mindenki megvett, általában nem szokott erősödni. Ezek lehetnek a rövid kamatkülönbözet mellett a dollár „long” hívők érvei. Az euró hívők szerint pedig az adóreformok miatt növekedhet a költségvetési hiány. A másik elmélet az, hogy az amerikai befektetők már a külföldi befektetéseket keresik, s így lapátolják a pénzt kifelé az USA-ból, ami gyengíti a dollárt. Egy biztos, az euró szépen erősödik a dollárral szemben, s három éve nem látott szintre emelkedett..forrás-erste
Ami további emelkedéseket mutat az elkövetkező hetekben és hónapokban. Technikai oldalról is nagyon jól látható, hogy anno a régi letörési szint ellenállásába érkezett az árfolyam. Innen lehet némi korrekció, de acélárfolyam 1,26 juródollár árfolyamig számítható.

Remek magyar nyelvű kereskedési felület, klikk az XTB-re, most!
Címke , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés