EKB/FED Kiegyezés, Megegyezés

EKB/FED Kiegyezés, Megegyezés mutatkozik több oldalról is. -Ja igen a juródollárról van szó! Szépen megrángatták a devizapiacot, sok-sok milliárd euró, usd a helyére került, na akkor most már helyre is állhat a rend. Hír mit is kommunikál:  A bankok már felkészültek a kamatemelésre, erre a megállapításra jutott az EKB februárban kezdett stressztesztje.
A vizsgált 111 bank többségénél a kamatemelések pozitívan hatnának a jövedelmezőségre. A tőkehelyzet szempontjából összességében semleges lenne a hatás, azonban néhány bank esetében egy hirtelen kamatemelés negatívan érintené a tőkehelyzetet. A tesztre azért került sor, mert az EKB elkezdte a felkészülést a jelenleg ultra laza monetáris kondíciók szigorítására.forrás-erste
Lám-lám, itt a kidobott balanszt, szépen elkezdte a riogatást az EKB is, egyenlőre kommunikációs intervenciós szinten, túl erős a juró. Ami szépen sorban azt hozhatja magával, hogy elkezdődik a kamatemelési ciklusok időszaka. Ami egyenlőre usa dollár eredődést hozhat, a többit a jövő szépen le fogja játszani.

Remek magyar nyelvű kereskedési felület, klikk az XTB-re, most!
Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés