OIL-Olaj WTI


 • ETFmustang uploaded 1 new Photo to OIL-Olaj WTI csoport logójaOIL-Olaj WTI 18 óra, 3 perc óta

  a tegnapi EIA adat szerint 6,86 millió hordóval csökkent az USA nyersolaj készlete szemben a piaci 2,1 millió hordós várakozással. A másik oldalról viszont napi 258 ezer hordóval napi 9,75 millió hordóra nőtt az USA nyersolaj termelése. Ez mindenképpen negatív meglepetés volt, és megerősítette, hogy akár 11 millió hordó is lehet az idei év végén…[Olvass tovább]

 • Olajos Ellenállásban van a energetikai piac. Ez most egy igen fontos szint, de nagy a valószínűsége, hogy némi korrekció indulhat el. Attól függetlenül, hogy a Baker Hughes adatai szerint öttel csökkent az […]

 • ETFmustang uploaded 1 new Photo to OIL-Olaj WTI csoport logójaOIL-Olaj WTI 2 hét óta

  ….kedvező hírek jöttek az USA nyersolaj készletek alakulásáról: az EIA adatai szerint 7,42 millió hordóval estek az USA nyersolaj készletei a múlt héten, ami augusztus óta a legnagyobb esés. Az amerikai készletek másfél hónap óta folyamatosan csökkennek és 2015 szeptembere óta a legalacsonyabb értéket érték el.

 • ETFmustang állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: OIL-Olaj WTI csoport logójaOIL-Olaj WTI 4 hét, 1 nap óta

  A tegnap megjelent DOE adatok alapján csaknem 6,5 millió hordóval csökkentek az amerikai olajtartalékok, miközben a piac alig 3,5 millió hordós csökkenésre számítottak. Hasonló eltérést mutattak már kedden az API adatok is, így a vártnál alacsonyabb készletre tegnap már csak mérsékelt olajár emelkedést láthattunk.
 • Olajos Hozamrealizáció alakult ki a olajos piacon. Mivel: az amerikai üzemanyag tartalékok először mutattak emelkedést az utóbbi négy hétben. A tartalékok 9,2 millió hordóval emelkedtek az elmúlt héten az API […]

 • A piacon a csökkenő készletadatok mellett erős a spekuláció a november végi OPEC ülés kimenetelére, ahol szinte biztosan döntenek a termelésbefagyasztás folytatásáról, legalábbis a befektetők többsége szerint. Ha ez mégsem következne be, akkor jelentős csökkenés lesz a kőolajárban….

 • Szaúdi Olajos Spekuláció mozgatja dominánsan az olaj árfolyamának alkulását. Mivel Szaúd-Arábia olajminisztere, Khalid Al-Falih szerint november végi találkozójukon az OPEC hosszabbítani fogja a termelés befa […]

 • van még benne emelkedés…
  a szaúd-arábiai herceg korrupció-ellenes intézkedései, melyek során magas rangú személyek, köztük 11 herceg letartóztatásával erősítette meg hatalmát. Mivel ő az, aki az OPEC megállapodást leginkább tető alá hozta, így a piac arra spekulál, hogy a kitermelés-csökkentés tartós lehet.

 • Mohammed bin Salman támogatja az OPEC termelésbefagyasztásának meghosszabbítását. Korábban az orosz energiaügyi miniszter, Alexander Novak is hasonló nyilatkozatot tett. A befektetők aggódnak, hogy a március végén lejáró megegyezésnek nem lesz folytatása és az OPEC egyszerre önti a többlet kitermelést a piacra.

 • Ebből még kitörés is lehet!
  ….az utóbbi időben egyre több OPEC, illetve nem-OPEC állam fejezte ki támogatását a március végén lejáró kitermelés korlátozó megállapodás meghosszabbítását illetően.

 • A befektetők szerint az OPEC kínálatszűkítő politikája, ami a piacot az egyensúlyi keresleti-kínálati helyzet felé mozgatja, sikeres lehet. Az OPEC szerint Nigéria és Líbia termelése már nem nő, miközben az amerikai palaolaj termelők mindössze 500 ezer hordóval tudják növelni napi termelésüket jövőre, ami alatta marad a korábbi várakozásoknak.

 • A piac továbbra is az OPEC-nem-OPEC termeléscsökkentéssel van elfoglalva, az OPEC főtitkár, Mohammed Barkindo szerint további lépésekre lesz szükség a tagállamok részéről, hogy a stabilitás javuljon 2018-ban is.

  • Irak és Irán is növelte kőolajexportját szeptemberben, kihasználva, hogy Szaúd-Arábia eközben visszafogta azt. Ezzel Irak és Irán tovább növelte olajpiaci részesedését, ami egyre több belső feszültséghez vezethet az OPEC-en belül…
 • …a szaúdi herceg és Vlagyimir Putyin megállapodást írt alá közös olajtermelésről, és megerősítették, hogy mindent megtesznek, hogy március után is egyensúlyban maradjon a globális olajpiac.

 • Kitörési szintig is visszatesztelhet az olaj….
  szeptemberi OPEC kőolaj kihozatal napi 120 ezer hordóval napi 32,83 millió hordóra nőtt augusztushoz képest. Főleg a szaúdi és a kuvaiti termelők miatt nőtt az OPEC kibocsátása, miután mindkét ország marginálisan növelte termelését.

 • Az EIA adatai meglepetést okoztak: a nyersolaj készletek 1,85 millió hordóval csökkentek az Egyesült Államokban, miközben a piac 3,1 millió hordós emelkedésre számított.

 • ETFmustang uploaded 1 new Photo to OIL-Olaj WTI csoport logójaOIL-Olaj WTI 4 hónap óta

  Az emelkedés fő oka, hogy a piac egyre erősebb keresleti jeleket lát: az IEA emelte várakozását a globális olajkeresletre, miközben az amerikai finomítók is térnek vissza a piacra. Emellett az OPEC felől egyre erősebbek a hangok, hogy a március végén lejáró termelés befagyasztási egyezményt hosszabbítja a kartell.

 • ETFmustang állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: OIL-Olaj WTI csoport logójaOIL-Olaj WTI 4 hónap, 1 hét óta

  a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) tegnapi jelentése napi 1,6 millió hordóra emelte az idei keresleti előrejelzést a kőolaj iránt, ami jócskán meghaladja az év eleji 1,2 millió hordót és az előző havi 1,5 millió hordós növekedést.

 • Hurrikános Olajmozgások, egyre feljebb tolják az olaj árfolyamának alkulását. Mivel a piac a hurrikánokra figyel leginkább: az Irma a várakozásokhoz képest némileg gyengült, így ha kevesebb kárt okoz, akkor kis […]

 • Az újabb hurrikánok közeledése az amerikai partokhoz növeli az izgalmakat. Egyelőre bizonytalan, hogy az Irma mikor és milyen erővel éri el Floridát, de jó eséllyel a legdrágább természeti csapás lesz az USA történelme során.

 • A jelentés szerint az amerikai kőolajkészletek 3,33 millió hordóval estek, amivel 2016. januárja óta nem látott mélyponton vannak. Az üzemanyag készletek három hét után először estek, 1,22 millió hordóval. Eközben az amerikai kőolaj-kitermelés 26 ezer hordóval, napi 9,53 millió hordóra emelkedett.

  • Harvey nevű hurrikán közelebb húzódott a parthoz. Így különben, elsősorban nem a kitermelő hanem a finomítói kapacitásokat veszélyezteti, amelynek köszönhetően a benzinára az egekbe szökött (+4,6 százalék), amely az olaj árát is magával húzta, de jóval kisebb mértékben. A várakozások szerint, a vihar akár 2 millió hordónyi üzemanyag kiesését is h…[Olvass tovább]

 • Tovább
Share