OIL-Olaj WTI


 • ETFmustang uploaded 1 new photo to OIL-Olaj WTI csoport logójaOIL-Olaj WTI 1 hét, 6 nap óta

  van még benne emelkedés…
  a szaúd-arábiai herceg korrupció-ellenes intézkedései, melyek során magas rangú személyek, köztük 11 herceg letartóztatásával erősítette meg hatalmát. Mivel ő az, aki az OPEC megállapodást leginkább tető alá hozta, így a piac arra spekulál, hogy a kitermelés-csökkentés tartós lehet.

 • ETFmustang uploaded 1 new photo to OIL-Olaj WTI csoport logójaOIL-Olaj WTI 3 hét, 2 nap óta

  Mohammed bin Salman támogatja az OPEC termelésbefagyasztásának meghosszabbítását. Korábban az orosz energiaügyi miniszter, Alexander Novak is hasonló nyilatkozatot tett. A befektetők aggódnak, hogy a március végén lejáró megegyezésnek nem lesz folytatása és az OPEC egyszerre önti a többlet kitermelést a piacra.

 • ETFmustang uploaded 1 new photo to OIL-Olaj WTI csoport logójaOIL-Olaj WTI 3 hét, 5 nap óta

  Ebből még kitörés is lehet!
  ….az utóbbi időben egyre több OPEC, illetve nem-OPEC állam fejezte ki támogatását a március végén lejáró kitermelés korlátozó megállapodás meghosszabbítását illetően.

 • A befektetők szerint az OPEC kínálatszűkítő politikája, ami a piacot az egyensúlyi keresleti-kínálati helyzet felé mozgatja, sikeres lehet. Az OPEC szerint Nigéria és Líbia termelése már nem nő, miközben az amerikai palaolaj termelők mindössze 500 ezer hordóval tudják növelni napi termelésüket jövőre, ami alatta marad a korábbi várakozásoknak.

 • A piac továbbra is az OPEC-nem-OPEC termeléscsökkentéssel van elfoglalva, az OPEC főtitkár, Mohammed Barkindo szerint további lépésekre lesz szükség a tagállamok részéről, hogy a stabilitás javuljon 2018-ban is.

  • Irak és Irán is növelte kőolajexportját szeptemberben, kihasználva, hogy Szaúd-Arábia eközben visszafogta azt. Ezzel Irak és Irán tovább növelte olajpiaci részesedését, ami egyre több belső feszültséghez vezethet az OPEC-en belül…
 • …a szaúdi herceg és Vlagyimir Putyin megállapodást írt alá közös olajtermelésről, és megerősítették, hogy mindent megtesznek, hogy március után is egyensúlyban maradjon a globális olajpiac.

 • Kitörési szintig is visszatesztelhet az olaj….
  szeptemberi OPEC kőolaj kihozatal napi 120 ezer hordóval napi 32,83 millió hordóra nőtt augusztushoz képest. Főleg a szaúdi és a kuvaiti termelők miatt nőtt az OPEC kibocsátása, miután mindkét ország marginálisan növelte termelését.

 • Az EIA adatai meglepetést okoztak: a nyersolaj készletek 1,85 millió hordóval csökkentek az Egyesült Államokban, miközben a piac 3,1 millió hordós emelkedésre számított.

 • ETFmustang uploaded 1 new photo to OIL-Olaj WTI csoport logójaOIL-Olaj WTI 2 hónap óta

  Az emelkedés fő oka, hogy a piac egyre erősebb keresleti jeleket lát: az IEA emelte várakozását a globális olajkeresletre, miközben az amerikai finomítók is térnek vissza a piacra. Emellett az OPEC felől egyre erősebbek a hangok, hogy a március végén lejáró termelés befagyasztási egyezményt hosszabbítja a kartell.

 • ETFmustang állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: OIL-Olaj WTI csoport logójaOIL-Olaj WTI 2 hónap óta

  a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) tegnapi jelentése napi 1,6 millió hordóra emelte az idei keresleti előrejelzést a kőolaj iránt, ami jócskán meghaladja az év eleji 1,2 millió hordót és az előző havi 1,5 millió hordós növekedést.

 • Hurrikános Olajmozgások, egyre feljebb tolják az olaj árfolyamának alkulását. Mivel a piac a hurrikánokra figyel leginkább: az Irma a várakozásokhoz képest némileg gyengült, így ha kevesebb kárt okoz, akkor kis […]

 • Az újabb hurrikánok közeledése az amerikai partokhoz növeli az izgalmakat. Egyelőre bizonytalan, hogy az Irma mikor és milyen erővel éri el Floridát, de jó eséllyel a legdrágább természeti csapás lesz az USA történelme során.

 • A jelentés szerint az amerikai kőolajkészletek 3,33 millió hordóval estek, amivel 2016. januárja óta nem látott mélyponton vannak. Az üzemanyag készletek három hét után először estek, 1,22 millió hordóval. Eközben az amerikai kőolaj-kitermelés 26 ezer hordóval, napi 9,53 millió hordóra emelkedett.

  • Harvey nevű hurrikán közelebb húzódott a parthoz. Így különben, elsősorban nem a kitermelő hanem a finomítói kapacitásokat veszélyezteti, amelynek köszönhetően a benzinára az egekbe szökött (+4,6 százalék), amely az olaj árát is magával húzta, de jóval kisebb mértékben. A várakozások szerint, a vihar akár 2 millió hordónyi üzemanyag kiesését is h…[Olvass tovább]

 • ETFmustang uploaded 1 new photo to OIL-Olaj WTI csoport logójaOIL-Olaj WTI 3 hónap óta

  Ismét csökkent az Amerikában aktív fúrótornyok száma, ami a jövőbeli kínálatot veti vissza, így jellemzően olajár növelő hatással szokott bírni. Közben a Shell bejelentette, hogy 5 év után először szállított kőolajat Líbiából.forrás-erste

 • ….a líbiai kikötő személyzete munkabeszüntetést kezdett a biztonsági helyzet romlása és az elégtelen munkakörülmények miatt. A hír 30%-kal csökkenheti ideiglenesen az afrikai ország olajkitermelését. A piac szerint ez csak ideiglenes hatás lehet, ezért tartós emelkedésre emiatt nem lehet számítani.

 • ETFmustang állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: OIL-Olaj WTI csoport logójaOIL-Olaj WTI 3 hónap, 1 hét óta

  Kitörés előtt az olaj!
  A befektetők elsősorban az OPEC megfelelési rátáját figyelik, mivel júniusban ez az érték 76%-ra esett, ami a legalacsonyabb a tavaly novemberi megállapodás óta.
 • Szaúdi Olajos Ígéretek mozgatták meg az olajos piac árfolyamát. Arról van szó, hogy a szaúdi kormány a szentpétervári találkozón ugyanis bejelentette, hogy napi 6,6 millió hordóval korlátozza augusztusi expor […]

  • Kuvait is csatlakozott az Egyesült Arab Emirátusokhoz a kitermelés további csökkentésében. A DOE készletadatok alapján az amerikai olajkészlet 7,2 millió hordóval csökkent, miközben a várakozás 3,1 millió hordós csökkenés volt.

 • ETFmustang állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: OIL-Olaj WTI csoport logójaOIL-Olaj WTI 4 hónap, 1 hét óta

  46 dollár fölé emelkedett a WTI típusú kőolaj árfolyama tegnap, azt követően, hogy az OPEC megállapodás által nem kötött Nigéria is kivenné a maga részét a kitermelés visszavágásából. A legutóbbi adatok szerint 1,73 millió hordó kőolajat termelt ki az ország naponta, s ha ez eléri az 1,8 milliót, akkor befagyasztanák a termelését. forrás-erste

   [Olvass tovább]

  • ETFmustang állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: OIL-Olaj WTI csoport logójaOIL-Olaj WTI 4 hónap, 2 hét óta

   az EIA tegnapi jelentése szerint az amerikai olajkitermelés január óta nem látott mértékben, napi 88 ezer hordóval nőtt a múlt héten. Az olajkészletek 6,3 millió hordóval csökkentek, ami nagy pozitív meglepetésnek számított, azonban a kitermelés növekedése volt az, aminek nagyobb jelentőséget tulajdonítottak a befektetők.
  • ETFmustang állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: OIL-Olaj WTI csoport logójaOIL-Olaj WTI 4 hónap, 2 hét óta

   hosszú idő után először csökkent az aktív olajfúrótornyok száma az USA-ban a Baker Hughes pénteken közzétett adata szerint. A korábbi 941-ről 940-re csökkent az aktív tornyok száma, ami talán az első jele annak, hogy az 50 dollár alatti WTI olaj árfolyam mellett már egyre kevesebb palaolaj-kitermelő képes profitábilisan működni.

  • Tovább
  Share