Vízválasztó USD Hangulatban

Megosztás, most...

Vízválasztó USD Hangulatban a devizapiaci kilátások.
A heti UUP-PowerShares DB Bika USD ETF alap még némileg kivár a szerdai napra. Mivel a szerdai beszerzési menedzser indexekre helyeződik majd a világ szeme, amikből megtudhatjuk, hogy tovább tart-e a lejtőn az eurozóna gazdasága, illetve, hogy továbbra is sikerül-e az USA-nak a globális gazdasági lassulás hullámait visszavernie.
Az utóbbi héten érkezett egy gyengébb kiskereskedelmi és ipari termelési adat, ami ennek ellenkezőjéről tanúskodik, a decemberi gyengébb ipari beszerzési menedzser indexek azonban januárban érdemi visszapattanást mutattak. A mostani adatok után tisztább képet kaphatunk arról, hogy csak egy egyszeri megbicsaklás volt-e a tavalyi év végi gyenge gazdasági aktivitás, vagy esetleg ennél többről van szó.
Na itt a lényeg: Szintén szerdán a Fed januári kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve is napvilágot lát, amiben arra lehet érdemes figyelni, hogy mennyire támogatják a Fed tagok egyöntetűen a további kivárást az alapkamat emelése kapcsán. Emellett a Fed mérlegének leépítése is középpontban lesz, amiről egyes Fed tagok már azt nyilatkozták, hogy akár idén véget is érhet. Amennyiben erről érdemi új információ látna napvilágot, az piacmozgató lehet.forrás-erste
A heti UUP ETF alap egy igen remek devizapiaci indikátor. Mely remekül mutatja az USD erősségét, avagy gyengeségét a megfelelő súlyozással. Így most egyenlőre igen képlékeny a dollár további megerősödése, és az sem kizárt, hogy némileg visszább rendeződik a zöldhasú. Ami azt is jelentheti, hogy kezd magához térni az európai gazdasági elit mutatószámai. Amennyiben ez így alakul, akkor az UUP ETF alap lefele veheti az irányt, ellenben további USD vételek alakulhatnak ki.


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Szólj hozzá!

Hozzászólás

  Subscribe  
Visszajelzés
Translate »
Tovább az eszköztárra