Vizesek Vétele

Megosztás, most...

Vizesek Vétele

 

Vizesek VételeVizesek vétele jellemző a piacokra. Vizesek vétele alatt azt lehet érteni, hogy a gazdaságos, és körültekintő vízfelhasználásban érdekelt globális vállalatok jól tartják magukat a negatívabb hangulatban is. Igaz a CGW -Guggenheim S&P Globális Vizes ETF alap, 1 igen kemény ellenállásba ment bele.
A CGW ETF alapban 52 fejlett piaci vállalat található. Szektorálisan az ipar 52,47% és a közműves 37,16% szektor dominál az ETF alap teljesítményével kapcsolatban. Országok tekintetében természetesen az USA 38,37% jelenléte a legintenzívebb.
De az ETF alapban helyet kapnak angol 16,94%, svájci 8,16%, francia 7,63%, hongkongi 5,47 és többek között svéd 4,26% vízfelhasználással kapcsolatos vállalatok. Ezek közül néhány PNR -Pentair 7,78%, GEBN -Geberit 6,20%, UU/ -United Utilities 5,88%, AWK -Ameican Water Works 5,32% és a DHR -Danaher 4,79%-ban többek között. Heti grafikonon jól látható a vizesek vétele, igen intenzív. csupán csak az előtte álló 29,42 $-os ellenállás az, amiről már 1 pár alkalommal lefordult a vizesek vétele.
Amennyiben ezt a szintet át tudja törni az árfolyam, akkor további vételek érkezhetnek a vizes cégek árfolyamára. Ha mégsem sikerül az áttörés, akkor elindulhat a hozamrealizálási szakasz, ami nagyban függhet a piac hangulatától is. Lefelé a vízszintes és a ferde zöld vonalak jelenthetik a fontosabb szinteket korrekció esetén. De egyenlőre erős a vizesek vétele, mely kitöréshez is segítheti az árfolyamot.

CGW -Guggenheim S&P Global Water ETF Weekly, Heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply