Tovább az eszköztárra

Világpiaci Részvénykorrekció

ETFmustang
Megosztás, most...

Világpiaci RészvénykorrekcióVilágpiaci Részvénykorrekció indult el a hét utolsó kereskedési napján. Ezt remekül mutatja az ACWI-iShares MSCI Világpiaci Index ETF alap heti grafikonjának alakulása is. Ez az ETF alap 1300 fejlett és fejlődő top cégek átlagát méri, talán írnom sem kell, hogy több mint 50%-os az amerikai túlsúly. Ezt remekül példázza, hogy a top 10 cég között 1 svájci a Nestlé van, a többi mind mind amerikai cég.
Tehát a Top 5 a következő: Apple, Microsoft, Exxon Mobil, Johnson & Johnson és az Amazon.com. Szektorálisan enyhe túlsúllyal szerepelnek a pénzügyi cégek, majd az IT-s, tartós fogyasztási és az ipari részvények. A heti grafikon technikai helyzetképe remekül szemlélteti, hogy a csökkenés igen erősen tovább folytatódhat.
Természetesen meghatározó lesz majd hó végén a FED kamatdöntésén kívül. A világgazdasági döntéshozók gazdasági és politikai nyilatkozatai is. Na de technikailag a ferde és a vízszintes zöld támaszok lehetnek azok a szintek, melyek megállíthatják a korrekciós folyamatokat vagy még gyorsíthatnak rajt.
Tehát úgymond, ezen szintek közelében érdemes lesz majd erősebben figyelned. Rövideden és tömören sokkal erősebb az eladó oldal, tehát izmozik a short-os maci a  piacokon.


acwi-vilagpiaci-etf-2016-09-11-heti
Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Közeledik az Olajos Szerda

Megosztás, most... Közeledik az Olajos Szerda. Ezt remekül mutatja a spot WTI és az USO US Olajos ETF alap grafikonja is. A nagy hűhók után szépen beálltak vételre a befektetők. Mivel szerdán találkoznak az OPEC […]
Translation »