Világpiaci Magaslati Csodálatban

Megosztás, most...

Világpiaci Magaslati Csodálatban kezdődőt el a 2018-as részvény-kereskedési kavalkád. Igaz még nagyon az elején vagyunk, de héten már érkeznek árfolyammozgató információk a részvényeseknek. Tehát: …fontosabb vállalati, illetve makrogazdasági események nélkül telhet továbbra is az amerikai újév, a mai napon csupán a Markit feldolgozóipari beszerzési menedzser indexének végleges olvasata lát napvilágot.
Holnap az ISM hasonló indexe több izgalmat tartogathat, ugyanis ez esetben még nem jelent meg előzetes adat. Emellett holnap lát napvilágot a Fed december közepi ülésének jegyzőkönyve, amiben az idén várható kamatpálya felől érkező esetleges információkat érdemes figyelni.
Végül pedig pénteken a szokásos hó eleji munkaerőpiaci adat érkezik, ahol a munkanélküliség alakulása mellett a bérek növekedési üteme fog kiemelt figyelmet kapni. forrás-erste
Na de a heti ACWI-iShares MSCI Világindex ETF alap a csúcsok-csúcsán van….. Számunkra csupán az a legfurcsább, és ami figyelmeztető jelenség is lehet, hogy szűkül az emelkedés ütemének szöge, mely komolyan most már kezd előkészíteni egy frissítő korrekciót.
Olyan szinten túlvettek a piacok, hogy rég nem látott hozamrealizálási szakasz indulhat el, amíg nem tisztázódnak a 2017-es kérdőjelek gazdaságilag és geopolitikailag, főleg úgy, hogy Észak-Korea nyíltan kimondta a fenyegetettséget illetve védelmét az USA-val szemben. Na de szépen megébredünk a mai napot beleértve és újult erővel figyelhetünk a piaci spekulatív jellegű nyilatkozatokra-bejelentésekre.
Mi összességében úgy érzékeljük a teljes piacot, hogy némi visszarendeződésnek kell elindulni, az hogy ez mi válthatja ki az a jó ég tudja. BÚÉK!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply