Világ-osan Lefele

Megosztás, most...

Világ-osan LefeleVilág-osan Lefele.
Világ-osan Lefele tart a világindex árfolyamának alakulása. Ez egy olyan index, melyben mind a fejlett és a fejlődő piacok meghatározó cégei vannak erős amerikai túlsúllyal.
Ami annyit jelent, hogy több mint 51%-ban amerikai cégekkel van súlyozva az index, majd jönnek a japán 8% és az angol cégek 6 %-kal. Na de amit ez a heti grafikon mutat világ-osan lefele tart.
Szépen láthatód, hogy 55 dollár környékén maradt egy rés is, mely könnyen betöltésre is kerülhet. Eme technikai helyzetkép alapján egy igen erőteljes csökkenő időszak is érkezhet a tőzsdékre. Majd anno, csupán annyi lesz a kérdés, amennyiben ez így alakul, hogy a legutóbbi minimum alatt vagy felett tud megállni a csökkenés. Ha felette, akkor jó eséllyel elindulhat az újabb vételi kedv és emelkedés.
Tehát lehet bármilyen indexről szó, arra kell felkészülni, hogy csökkenő időszak következik. Ami megerősít a két utolsó gyertya is, valamint az indikátor mely még nem is fordult teljesen eladó irányba. Ez az ACWI-iShares MSCI World Index 1236 cég átlagát méri, ahogy említettem igen erős amerikai túlsúllyal.
Amit nagyon jól példáz a Top 5 cég névsora: Apple, Microsoft, Exxon Mobil, General Electric és a Johnson & Johnson. Igen erőteljes nevek! Ja igen annyit még, hogy ez a csökkenés igen erőteljesen fogja befolyásolni a befektetési egységekhez kötött biztosítási eszközalapok teljesítményét is. Folyamatos díjas szerződésnél ez lesz azaz időszak, amikor majd be kell fizetni a díjakat, hogy nyereséget tudjon csinálni a szerződésén. 

acwi-world index 2015.11.14. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply