Vételi (long) gyertya alakzatok

Megosztás, most...

 Néhány vételi (long), gyertya alakzat

 


 

Nagyon kellemes érzés mikor nyitott vételi (long) pozícióban ülök, és csak emelkedik a piac. Vételi belépési  pontok meghatározásához nyújtanak segítséget, egyes klasszikus gyertya formációk. Amiket lejjebb röviden bemutatok, itt is dominál az önbeteljesítő emberi reakciók ismérve.

Te szívesebben veszel mint adsz el a tőzsdén?

 

 

Abandoned Baby Candlestick example image from StockCharts.comAbandoned Baby: Trendfordító vételi formáció, magas megbízhatóságú rendkívül ritka alakzat. A csökkenő trendben továbbra is az eladó nyomás uralkodik amit a hosszú fekete gyertya is mutat. A 2. periódusban az első gyertya eladói nyomás hatására réssel nyit a piac, de már megjelennek a vevők, bizonytalanság alakul ki. A 3. periódusban fehér gyertyával lesz megerősítve és réssel alátámasztva a trendfordulás.

Doji Candlestick example image from StockCharts.comDoji: Bizonytalanságra utaló jelzés, azonban erős vételi és eladási nyomásra utalhat, trénfordulásra következő gyertya adhat megerősítést. Figyelmeztető jelző gyertya, nem annyira egyértelmű az irány a piacon. Fontos azért figyelni, mert több esetben a hosszabb kanóc betöltése után fordult , vagy folytatódott a trend, megerősítést igényel.

 
Dragonfly Doji: Dragonfly Doji Candlestick example image from StockCharts.com Trendfordító, jó jelzést adhat csökkenő trend megfordulására, azonban megbízhatósága közepes következő gyertya megerősítésére van szükség. Az alsó árnyéka bizonyíték a vételi nyomásra, azonban az eladói jelenlétre is figyelmeztet. Csökkenő trend végén emelkedést, emelkedő trend tetején csökkenést vetíthet előre. Azért figyelmet igényel a ha kanóc betöltésére készül a piac, megerősítést igényel.

 

 

Engulfing Pattern: Engulfing Pattern Candlestick example image from StockCharts.comEgy fontos emelkedést előrejelző, magas megbízhatóságú fordulós gyertya alakzat. A fehér gyertya testének nem szükséges a fekete gyertya árnyékát (kanócát) is elnyelnie, azonban a testét igen. Megbízhatóbb jelzést ad rövidtávra, főleg ha a következő egy emelkedő gyertya, így egymagában a forgalom megerősítésével emelkedést mutathat.

 

 

Gravestone Doji: Gravestone Doji Candlestick example image from StockCharts.com Közepes trendfordító gyertya. Magában hordozhat egy emelkedő trend lehetőségét, ha egy csökkenő trend alján tűnik fel, és fordítva ha egy emelkedő trend tetején fordul elő.  Az felső árnyéka bizonyíték a eladói nyomásra, azonban az vételi jelenlétre is figyelmeztet. Azért figyelmet igényel a ha kanóc betöltésére készül a piac, megerősítést igényel.

 

Hammer: Hammer Candlestick example image from StockCharts.com közepes trendfordító alakzat, hasonlít a dragonfly doji alakzathoz azzal a különbséggel, hogy ha kicsi is de van teste a gyertyának.

 

 

Inverted Hammer: Inverted Hammer Candlestick example image from StockCharts.com Alacsony trendfordító alakzat. Csak óvatosan emelkedő gyertyára van szükség a megerősítéséhez, hogy valóban trendordító legyen és ne forduljon ránk a piac long felvétele esetén..

 

 

Long Day: Long Day Candlestick example image from StockCharts.com Semleges, erős vételi és eladói jelenlét a piacon, trend erősítő és fordító jelentése is lehetséges, más gyertyák együttes használata javasolt.

 

 

Long-Legged Doji: Long-legged Doji Candlestick example image from StockCharts.com Fontos azonban közepes trendfordító gyertya, a trend bizonytalanságára utal. A következő gyertya fontos jelzés a további irányra, főleg ha az árnyékon (kanócon) túlra nyúlik a következő gyertya teste. A piac nem igazán találja a további irányt, azonban fontos a következő gyertya, illetve a csatorna (emelkedés) tetején. Azonban, az egyik legfontosabb fordulós gyertyának minősíthető.

 

Marubozo: Marubozu Candlestick example image from StockCharts.com Semleges alacsony megbízhatóságú. Intenzív vételi és eladási gyertyák. Trenderősítő és trendfordulásra is figyelmeztethet, más gyertyák együttes használata javasolt. Több esetben tapasztaltam, főleg ha támasz -ellenállás közelében van, hogy egy hirtelen mozgás az ellenállásig -támaszig húzták vagy nyomták az árfolyamot, és jött a fordulat.

 

Morning Doji Star: Morning Doji Star Candlestick example image from StockCharts.comMagas megbízhatóságú trendfordító alakzat. Az eladók csökkenő számat jelzi a kis kereszt doji gyertya. A 2. gyertyánál érezhető a piaci bizonytalansága, és ez a 3. napon be is igazolódik, egyre valószínűbb a trendfordulás. A doji-k száma lehet 1, 2 vagy 3, és a doji rése nem fontos. További fehér gyertya, még jobban megerősítheti a trend fordulását.

 

Morning Star: Morning Star Candlestick example image from StockCharts.com Magas megbízhatóságú trendfordító alakzat. Általában erős trend végén jelenik meg.  Az első fekete gyertya esése utáni beragadt pozíciók zárásával réssel nyitó piac enyhe vétel után, a következő periódus már egy intenzív vétellel fordítja a trendet.

 

Piercing Line: Piercing Line Candlestick example image from StockCharts.com Magas megbízhatóságú trendfordító alakzat. Minél nagyobb hányadát foglalja el a fehér gyertya a fekete gyertya testének, annál nagyobb valószínűséggel ad fordulós vételi jelzést.

 

 

Rising Three Methods: Rising Three Methods Candlestick example image from StockCharts.com Alacsony megbízhatóságú trenderősítő alakzat. A kisebb testű gyertyák akár egy trendfordulót is magukban hordoznak, azonban az utolsó gyertya jelzi, hogy a trend megy tovább.

 

 

Basic Stars: Stars Candlestick example image from StockCharts.comÁltalában trend végén jelenik meg, fontos a következő gyertya, ami a további irányt mutathatja meg. Elég magasnak mondható az alakzat információja. A rés, és a kicsi gyertyatest, a beragadt pozíciók zárását mutatja, mely a fordulót jelezheti előre, azonban fontos a következő gyertya megerősítése.

 

Stick Sandwich: Stick Sandwich Candlestick example image from StockCharts.com Alacsony megbízhatóságú rövid trendfordító alakzat. A két fekete gyertya minimumpontja és egyben zárója is (gyertyák alja) egy támaszt alakított ki ami felpattanást, tehát emelkedést jelez előre. Érdemes figyelni az ilyen kialakított támaszokra, mert csökken árak esetén, ezt letörve felgyorsulhat a csökkenés. Továbbá fontos a következő gyertya megerősítése, mert ez a formáció azért könnyen le is fordulhat.

 

Three White Soldiers: Three White Soldiers Candlestick example image from StockCharts.com Magas megbízhatóságú trendfordító alakzat long. Ha a fehér gyertyák túl hosszúak, akkor túlvett piacról is beszélhetünk. A lényeg, hogy a fehér gyertyák egyre magasabban zárnak, és az előző  gyertya testéből indulnak ki. Magasabb a megbízhatósága, a nyitó ár az előző gyertya testénél magasabban van…továbbá ha túl hosszúak a gyertyák, figyelnünk kell egy esetleges túlvett piactól, ami hirtelen le is fordulhat, hozamrealizálás.

 

Short Day: Short Day Candlestick example image from StockCharts.com Semleges alacsony megbízhatóságú gyertya, gyenge vételi és eladási nyomásról mutat információt. Általában trenderősítő feladatot lát el, továbbá a be és kilépést kissé hibásan jelzi.

 

Spinning Top: Spinning Tops Candlestick example image from StockCharts.comAlacsony megbízhatóságú trendfordító gyertya. A piacot bizonytalanság jellemzi a gyertya magában hordozhat egy emelkedő és egy csökkenő trend lehetőségét is.

 

Javasolt oldalak
Tőzsdei ETF Alapok GDXAranybányászati Részvények IEV -Európa 350 Részvény
Alapok Eszközei QQQ -NASDAQ 100 EWO -Ausztria
Nyersanyagok DIA -DJIA 30 EMM -Fejlődő Piacok
EWC -Kanada PIO -Nemzetközi Vízgazdálkodás NIB -Kakaó
EZA -Dél-Afrika SPY -S&P 500 EWW -Mexikó

További, Javasolt bejegyzések:


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply