Vegyszeres Korrekció

ETFmustang
Megosztás, most...

Vegyszeres Korrekció alapanyagos etfVegyszeres Korrekció semmi más, csupán a piaci hangulat. Az XLB-SPDR S&P USA Alapanyagos ETF heti grafikonja remekül mutatja, hogy a dominánsan vegyszeres ETF alap árfolyamának alakulása a piaci hangulattól függ. Igen dominánsan vegyszeres ETF alapról beszélhetünk, mert közel 70%-ban vegyszeres cégek uralják az ETF alap kitettségét.
Ez pontosabban úgy néz ki hogy a Top 5 cég mindent elmond: DuPont, Dow Chemical, Monsanto, Praxair és a Ecolab. Így 5-en közel 42%-ban súlyozzál az ETF alap teljesítményét. Ja szinte mindegyik mezőgazdasági vegyszeres cég, na hát ezért. Oké ilyen a nyár amilyen, de ezen cégeknél a következő jelentés lehet igen domináns.
Mostanság a piaci hangulat emeli vagy csökkenti az árfolyamok értékét. Ezt remekül mutatja a heti grafikon is. Ami igen masszív és erőteljes korrekciót mutat előre.Ami annyit tesz, hogy igen short-os ez az ETF alap, ami a többi szektorra is áthidalást jelenthet. Pontosabban korrekció várható  a részvénypiacok összességére.  Tehát eladás ezen szektor részvényeinek technikai helyzetképe.

xlb-alapanyagos etf 2016.08.01. heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Remegő Európai Bankok

Megosztás, most... Remegő Európai Bankok benyomását mutatja a BNK-Lyxor STOXX Európa 600 Bank szektorális technikai képei is. Sorra jönnek a jelentések, stressz tesztek és igen rossza helyzet. A legfisebb és a legérzékenyebb fiaskót a HSBC […]

Translation »