Van Még Erő Európában

ETFmustang
Megosztás, most...

Van Még Erő Európában

 

Van Még Erő EurópábanVan még erő Európában, hogy megvalósuljon a kitörés. Meghatározó szinten tartózkodik a VGK -Vanguard FTSE Fejlett Európa ETF alap. Van még erő Európában, hogy újabb csúcsokra törjön az index? Ez a szint meghatározó is lehet, mivel ezen szint dönthet a további emelkedésről, vagy éppen a lefordulásról. Mert ha nem lesz több erő felfelé, akkor a ferde zöld támaszt letörve korrekcióba kezdhet Európa.
A VGK ETF alapban 16 fejlett európai ország 518 vállalatának a részvényét találja, ebből kiemelkednek az angol 31,5% vállalatok jelenléte. Az angol vállalatokat követik kissé lemaradva a francia 14,6%, német 13,9% és a svájci 13,8% cégek részvényei. A Top 5 vállalat a következő: Nestle, Shell, Roche, Novartis és a HSBC. Így ezen országok vállalatain múlik, hogy van még erő Európában ahhoz, hogy újabb csúcsokat érjen el az index. Természetesen ehhez, fontos tényező, hogy az amcsik milyen ritmust diktálnak, ezt jól lehetett látni a tegnapi kereskedés folyamán is.
Mivel Európa erős eladásban volt addig, amíg ki nem nyitott az amerikai piac. De jelenleg is csökkenő hangulat uralkodik az európai piacokon. Tehát valami erősebb impulzusra van szükség ahhoz, hogy megvalósuljon a kitörés. Mert ha nem lesz pozitív impulzus, akkor lehet arra számítani, hogy eladási hullám indul el az európai részvényeket tömörítő ETF alapban is. Tehát érdemes kicsit várni, hogy ezzel a szinttel mit tudnak kezdeni az európai vállalatok. Mert azért figyelmeztető jel lehet, hogy szűkül az árfolyamtartomány, ami 90%-ban korrekciót vetít előre.

 
VGK -Vanguard FTSE Europe ETF Weekly, Heti

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Enyhe Nyugalom Oroszországban

Megosztás, most...Enyhe Nyugalom Oroszországban   Enyhe nyugalom Oroszországban, az RSX ETF alap árfolyamában mindenképp. Azért nagyon kíváncsi vagyok, hogy a május 22-24-e között 2007 óta megrendezett Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági fórum körül lesz-e valami. Mivel az […]

Translation »