USO – WTI Olaj tőzsdei alap

ETFmustang
Megosztás, most...

Bőven van még olaj, azonban a feltörekvő piaci fogyasztás (kereslet) sokkal nagyobb

 


 

A folyamatosan dráguló olajár káros hatásai leginkább Európára és Amerikára csapodnak le, mivel mostanában is a magas munkanélküliséggel és gyenge fellendüléssel küzdenek. Természetesen az orosz költségvetésének kedvező export tételt jelent, a drága olaj. További gazdasági lassulást és pénzügyi sokkokat idéz elő, a dráguló olaj.

 

Normál körülmények között 3-4 millió hordó/nap az ideális kitermelés és fogyasztás. Ami az utóbbi hónapokban nem igazán sikerül, ezért is nagyon fontos a Közel-keleti és Észak-afrikai helyzetek stabilizálása.

 

Ezen a két területen az olajkészletek több mint 65%-a található, ellenben Észak-Amerikában és Európában közel 10-15%. míg a legnagyobb fogyasztó területein csak 3%, és ez Kína.

 

Tehát felborult az egyensúly és további áremelkedésekre számíthatsz, mert a kereslet nagyobb mint a kínálat. Sajnos  Magyarországon még jobban érzékelheted, és érzékelni is fogod, mert januártól még plusz ÁFA teher rakodik az üzemanyagárakra. Ami a többi fogyasztási cikkekbe is beépül (tej, kenyér), szinte minden.

 

Ez ellen egyetlen védekezés van amiből még nyereséget is tudsz elérni, ha olaj tőzsdei alapokba fektetsz. Egyszerűen megteheted, felhívsz és megbeszéljük a folyamatokat és soron kívül tudsz értékpapírszámlát nyitni. Miután ez megtörtént a számlán elhelyezel pénzt, és akár egy online felületen keresztül megvesszük az olaj Tőzsdei alapot, és már le is vagy védve az árfolyam emelkedés káros hatásaitól, illetve nyereségbe fordítod a plusz kiadásaidat.

 

A világ  hatalmas változásokon megy keresztül, és ez igaz az energia felhasználási területekre is. Folyamatosan drágul az olaj (energia), és az alternatív energia felhasználások még nem terjedtek el illetve még költségesek is mivel plusz beruházásokat igényelnek. Tehát a két energia rendszer között vagyunk és ez nagyon fájdalmas költség oldalról.

 

USO – United States Oil Fund

A geopolitikai feszültségek mellett, a grafikonon is jól láthatod a további olajár emelkedését. A piros tégla egy otthagyott rést “GAP” mutat. Amit a piac vákuumszerűen használ. Tehát a geopolitikai események mellett a grafikon is felfelé szívja az olaj árfolyamát.

Közel 12%-os emelkedés lehet az alapban, első lépésben, mivel sokkal magasabb közel 30-40%-os olajár emelkedésről beszélnek a nagyvilágban.

Amit fokozhatsz egy 2,5%-os tőkeáttétes CFD tőzsdei alap formájában. Ami azt jelenti, hogy egy 1 millió forintos olaj tőzsdei alap pozíciót 400 ezer forintból be tudsz (tudunk) nyitni.

 

Real Time USO – Olaj alap, viszonyítás S&P 500-as USA Index

 

 

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

SPY - Amerikai S&P 500 vezető tőzsdei alap

Megosztás, most...A legkelendőbb tőzsdei alap S&P 500-as SPY, az Arany -GLD tőzsdei alap után     Nem véletlen, hogy a legnagyobb és a legnépszerűbb tőzsdei alap az SPY. Igen is tudomásul kell vennünk azt a tényt, hogy még egyenlőre Amerika […]

Translation »