USA Választási Spekulációk

Megosztás, most...

USA Választási Spekulációk indultak el, igaz nem lenne USA, ha ez nem így lenne.
A heti SPY-SPDR S&P 500 Index ETF alap (CUSIP: 78462F103) elért egy igen fontos FIBO ellenállást, ez TÉNY. Na szóval: számos piaci szereplő elkezdte az időközi választásokhoz köthető spekulációt, amihez maga Donald Trump is táptalajjal szolgált számos Twitter üzenetben. Szerinte a gazdaság jó pár százalékkal gyorsabban növekedett az intézkedéseinek köszönhetően, ahhoz képest, mintha a demokraták győztek volna.
Ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy sok munka áll még a csapata előtt. Mindeközben az inkább az ellentáborban hívők azon spekulálnak, hogy jön-e olyan demokrata fölény a novemberi választások alkalmával, amivel elindítható egy bizalmatlansági eljárás az elnökkel szemben. Ugyanis abban nem kételkedik senki, hogy egy esetleges demokrata hatalomátvétel esetén ez bekövetkezik.
Mások inkább piaci oldalról közelítik az eseményeket. A statisztikák azt mutatják, hogy a szeptemberi periódus általában inkább lejtmenetet szokott hozni, amely októberben kiteljesedik, hogy aztán az index mintegy 2 százalékkal zárja magasabban az évet, min ahogy a júliust befejezte. Időközi választások évében a szeptemberi teljesítmény hasonló más évekéhez, de októbertől kezdve inkább emelkednek az indexek, és a választásokat követően – függetlenül azok eredményétől – további emelkedés szokott jönni, és az „átlagos évekhez” képest mintegy 4 százalékponttal magasabban szokott zárni az SPY-S&P500 index. forrás-erste
A heti SPY ETF alap szépen mesél, a FIBO szintek által. Az egyik a FIBO ellenállás, a másik az, hogy elkezdett divergálni (ellentétesen) az árfolyam az indikátorral. Na ide-vagy oda a spekulációkkal, egy korrekciós szakasz veheti kezdetét az elkövetkező hetekben az amerikai piacokon, ezáltal az egész világon.
Ami igen intenzíven meg fog jelenni a biztosítási eszközalapok árfolyamán is. Ami annyit jelent, ha van Unit-Linked befektetési biztosításod, akkor érdemes elővenned a “porosodó” fiókod aljából, mert ez a folyamatos díjfizetésű szerződések esetében, nyereségi lehetőséget kínál. Tehát izgalmas hetek és hónapok elé nézünk!


 

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply