USA Választási Emelkedés

Megosztás, most...

USA Választási Emelkedés lehetőségét mutatja a SPY-SPDR US S&P 500 ETF alap. Ismét itt a történelmi visszatekintő választási emelkedések paradigmája.
Ma időközi választások vannak az USA-ban, ahol valószínűleg a demokraták minimális többséget szereznek a képviselő házban, míg a szenátusban marad a republikánus többség.
Ha 1930-tól vizsgáljuk az S&P500 viselkedését az időközi választások évében, akkor azt láthatjuk, hogy csupán kétszer csökkent az index értéke az augusztus eleji szinthez képest. 1930-ban az ismert okok miatt jelentős, közel 50 százalékos leértékelődést láthattunk, míg 1946-ban mintegy 15 százalékkal csökkent az index egy év távlatában.
Az átlagos viselkedés a következő: október végéig csökkenés, majd a választások előtt emelkedés kezdődik, amely kitart május-júniusig (és tipikusan 15 százalék körül szokott lenni), onnan oldalazást láthatunk novemberig. Mindez független a választások eredményétől.
Az S&P500 idén is hasonlóan viselkedik. forrás-erste A heti SPY ETF alap árfolyamának alkulása remekül mutatja a önbeteljesítő technikai helyzetképet. Ami remekül mutatja, hogy további emelkedések vannak a vezető index árfolyamában. A ferde és vízszintes ellenállások lehetnek a döntő szintek!


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Szólj hozzá!

Hozzászólás

  Subscribe  
Visszajelzés
Translate »
Tovább az eszköztárra