USA S&P Top 50

Megosztás, most...

USA S&P Top 50USA S&P Top 50 index. Na akkor közkívánatra, itt van az XLG-Guggenheim S&P 500 Top 50 ETF alap napi grafikonjának alakulása. Igen-igen az amerikai top 50 teljesítményének alakulását láthatód itt. Ez is jól példázza, hogy igen erősen hasonló a  mozgása mint az S&P 500 indexnek.
Miért is?
…hát természetesen azért is, mert a top 5 súlyozás így néz ki: Apple, Microsoft, Exxon Mobil, Johnson & Johnson és a Amazon.com. Természetesen a szektorális súlyozás is igen erőteljesen az IT és az egészségügyi cégek felé hajlik, ami annyit tesz, hogy több mint 46%-ban súlyozzák az ETF alap teljesítményét. Na akkor ez így rendben is van.
A napi grafikon igen erőteljesen oldalazik, ami azt is jelenti, hogy a további emelkedéssel kapcsolatban némi pozitív impulzusra vár a piac. Amit a hét második felében meg is kaphat mert igen mérvadó és sokat mondó tanácskozás kezdődik a pénzügyminiszterek között. Így nagyon fontosak és érdekesek lehetnek a bejelentések, nyilatkozatok. Oké, akkor érdes némileg kivárni!
Technikai oldalról különben igen erősen lefele kacsingat az árfolyam és ha egyszer megindul az oldalazásból, akkor lehet egy erősebb szakadás is. Azaz a kitörési vonalig is visszább jöhet az árfolyam cirka 150 dollárig. Ismerjük be, azért némileg a pénzügyi jelentésekhez képest, a cégek domináns része túlvett és  túlértékeltnek tűnik.

xlg-guggenheim sp 500 top 50 2016.08.23. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply