Tovább az eszköztárra

USA Pénzügyi Cégek Célkeresztben

ETFmustang
Megosztás, most...

USA Pénzügyi Cégek Célkeresztben, azaz lehet hogy vége az amerikai vezető pénzügyi cégek akár “háborús” időszakának. Az XLF-SPDR S&P USA Pénzügyi ETF alap, heti grafikonja jól mutatja a csökkenő “korrekciós” ciklust. Főleg úgy, hogy Steven Mnuchin, Trump pénzügyminiszter-jelöltje támogatja a saját számlás banki kereskedést tiltó, ún. Volcker szabályt. Mnuchin szerint valahogy meg kéne húzni a határt a kereskedelmi és befektetési banki tevékenység között, és mindezt jól érthető módon tálalni a bankoknak.
A Trump megválasztása óta nagyot emelkedő bankszektor kicsit elbizonytalanodott a hírekre, hiszen többek között a dereguláció volt az egyik hajtóereje a rally-nak. Emellett Mnuchin az USA adósságplafonjának emelését is szorgalmazná, továbbá Trump-pal ellentétben neki semmi gondja nincs az erős dollárral.forrás-erste Csupán annyi jön fel bennem, hogy 2017-ben igen nagy hullámvasút lehet  a pénzügyi cégeket követő ETF alapokban, valamint a biztosítási eszközalapok árfolyamában.
Erőteljesen azt lehet érzékelni, hogy ezen szektor cégei, illetve indexei, ETF alapjai inkább lefele kacsingatnak. Az XLF ETF alapban 4 vezető amerikai bankcsoport közel 30%-ban befolyásolja az USA pénzügyi szektorának teljesítményét. Lehet hogy most lépnek a  “kapzsi” bankok sarkára. De egyre jobban lehet azt érzékelni, nem csak hazánkban, hogy a biztosítási cégek kerülhetnek előtérbe. Nyugdíj, baleset, egészség, megtakarítás, befektetés azaz öngondoskodás!


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Biotechnológiai Sérülékenység

Megosztás, most... Biotechnológiai Sérülékenység mozzanatait mutatja a heti IBB-iShares NASDAQ Biotechnológiai ETF alap árfolyamának alakulása. Ez az ETF alap, egy igen népszerű a maga 7,6 milliárd dollár eszközértékével is. 164 egészségügyi, biotechnológiai cég átlagát méri. […]
Translation »