USA Elektroli Döntés

Megosztás, most...

USA Elektroli Döntés tehet pontot az amcsi “hatalmi-harc” drámájára. Mivel az Amerikai Egyesült Államok Elektori Kollégiuma a mai napon formálisan is megválasztja az ország új elnökét és alelnökét, Donald Trump-ot és Mike Pence-t. Az elektorok a hozzájuk tartozó államban győztes jelöltekre adják le szavazataikat az amerikai hagyományoknak megfelelően. Trump hivatalosan január 20-án lesz beiktatva. A amennyiben van valamilyen nem várt esemény akkor igen komoly mozgások is kialakulhatnak.
Amúgy az SPY-SPDR USA S&P 500 ETF remekül mutatja, hogy némi korrekció indulhat el technikai oldalról is. Továbbá a kamatemelési mizéria is tovább folytatódik, mivel 2-3 kamatemelésről is nyilatkoznak a kormányzok, meg arról, hogy lehet egy kicsit késői volt a mostani emelés. Na ezen dolgokat leszámítva az év utolsó kereskedési napjait, heteit érdemes a meleg kandalló előtt szeretteinkkel tölteni, nyugalomban, békességben és szeretetben. Na de ha érdeklődéssel figyeled a kereskedést, akkor ne lepődj meg furcsa mozgásokon, minden téren.
A SPY vezető index több szektorra is korrekcióra figyelmeztet, ezért is érdemes érdemben kényelmes figyelni az eseményeket, és januárban újult erővel megfogni a legnyereségesebb lehetőségeket. Természetesen nagyon is kell arra figyelned, hogy hogyan alakulnak az amerikai események, mert igen intenzíven befolyásolhatja a jövő évi befektetési lehetőségeket, értem ezt globálisan. Az USA dollár folyamatos erősödése is igen komoly helyzeteket, fordulatokat teremthet a piacokon. Mivel még mindig igen erőteljes az USA és az USA dollár befolyása a világban. 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply