USA Egészségügyi Tervezet

Megosztás, most...

USA Egészségügyi Tervezet van alakulóban, vagyis megvan az új terv. Melyre így reagált az XLV-SPDRUSA S&P egészségügyi cégek teljesítményét mérő ETF alap. Pontosan arról van szó, A tegnapi nap folyamán Amerikai Egészségügyi Törvény néven benyújtották a republikánusok az Obamacare-t helyettesíteni hivatott új egészségügyi rendszert.
Az elérhető egészségbiztosítást az új rendszer egy életkorhoz kötött adó-jóváírási programmal igyekszik megalapozni, ami évi 75 ezer dolláros keresetig lenne igényelhető és 2-4 ezer dollárig terjedne. Az új törvény a régivel ellentétben sem magánszemélyeket, sem bizonyos vállalatokat nem kötelez a rendszerben való részvételre, és sok olyan adót eltöröl, amit még anno a rendszer finanszírozásának érdekében hoztak létre.
Az új tervezet felfüggeszti a rászorulók egészségügyi biztosításáért felelős Medicaid program bővítését, és ehelyett 100 milliárd dollárt oszt el az államok között 10 év alatt ehhez hasonló támogatásokra. A csomag egyelőre nem tartalmaz konkrét számokat sem a költségvetésre, sem a biztosítottak számára nézve, így könnyen lehet, hogy még egy ideig meg fogja osztani a republikánusokat, akik csak igen kis többséggel képviseltetik magukat a Szenátusban. Na de majd meghallhatjuk a valóságos aláírt rendeletet. Addig is kissé beszakadt a heti XLV ETF alap árfolyamának alakulása. Jól látszik a grafikonon, hogy az árfolyam elért egy ellenállást, melyről le is fordultak az egészségügyi cégek.
Amennyiben ez így fog folytatódni, azaz nem tud tovább emelkedni, akkor lehet arra számítanod, hogy a ferde zöld támaszig ereszkedhet az árfolyam, ami cirka 70 dollárra tehető. Az események függvényétől is ez  a szint igen márkásnak tűnik, és egyre erőteljesen benne van a teljes amerikai piacban a korrekciós szakasz lehetősége. Így egyre nagyobb a valószínűsége egy hozamrealizálási és letisztulási időszaknak. Ellenben csupán akkor számíthatsz további emelkedésre ha az ellenállás fölé tud kerülni az árfolyam és ott is tud maradni.


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...
Címke , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Szólj hozzá!

Hozzászólás

  Subscribe  
Visszajelzés