USA Dollár Erősödés

Megosztás, most...

USA Dollár Erősödés várható az elkövetkező hetekben, hónapokban. A heti FXE-Guggenheim EUR/USD ETF alap is remekül mutatja. Na de miért, hát például ezért is:  az átfogó amerikai adóreform, amely Ronald Reagan óta az első hasonló lehetne a tengerentúlon, rövidtávon fontos katalizátora lehetne egy esetleges dollárerősödésének.
Amennyiben sikerül a Szenátusnak és a Képviselőháznak közös nevezőre jutniuk, elgördülhet az utolsó akadály is afelől, hogy Donald Trump aláírja a rendeletet. A gazdasági fellendülés érett szakaszában érkező fiskális expanzió a gazdaság túlfűtötté válásának kockázatát növelné, ami az infláció jelenleg vártnál gyorsabb emelkedéséhez vezethetne. Ez pedig egy további érv lenne amellett, hogy az amerikai jegybank kitartson a 2016 decembere óta tartó kamatemelési ciklus mellett, amivel kapcsolatban 2018-ra már kételkedik a piac.
Ezzel a kamatkülönbözet stabilan tovább növekedne a dollár javára az euróval szemben, ami egy további dollárerősödés mellett szóló érv, még ha a korreláció a két tényező között nem is volt számottevő az idei évben.forrás-erste A heti FXE grafikon igen erősen dollár vételt mutat, ami igazán a vízszintes támasz letörésével erősödhet meg.
Tehát ezen szint felett igen erősen és intenzíven mozoghat a juródollár árfolyama. Amennyiben napi szinten szeretnéd nyomon követni az árfolyamot akkor javaslom a spot (azonnali) EUR/USD árfolyam követését.
Mivel az FXE ETF alap egy dobbantó az igazi devizakereskedés felé, mivel sokkal kisebb mértékben reagál a devizapiaci hatásokra. Azaz megismerheted a hírek és események reakciójának devizapiaci hatásait. Összességében USD erősödésre rendelkeztünk be mi is!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply