Tovább az eszköztárra

Ukrán Szabadság

ETFmustang
Megosztás, most...

Ukrán Szabadság

 

Ukrán SzabadságUkrán szabadság, emberi jogok kiharcolása borzolja az orosz kormányt is. Az ukrán szabadság odavágott a tőzsdéknek is. Jól látható a MSCI Russia ETF alapon is, hogy erőteljes menekülések tapasztalhatók az orosz pénzügyi eszközöktől. A rubel is intenzíven gyengül még a kamatemelés hatására is.
Tehát meg van az újabb puskaporos hordó, mely bármely pillanatban “sajnos” nagyot robbanhat. Így az ukrán szabadság erőteljes csökkenést váltatott ki az ETF alapból is. Mivel letört egy erős támaszt az ETF és amíg ilyen feszült helyzet lesz az orosz és az ukrán fél között, addig erős piros szín lesz a jellemző a piacokon. A XMRC -db x-trackers MSCI Russia ETF Alapban 22 orosz céget találhat. Erős az energetikai 57% és a pénzügyi 19% cégek jelenléte az ETF alapban. Így a Gazprom 22,88%, Lukoil 13,81%, Sberbank 13,42%, Magnit 7,02% és a Navatek 5,7%-os jelenléte erősen befolyásolja az ETF alap teljesítményét. Ahogy láthatja ez az Top 5 vállalata több mint 64%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét.
Ahogy említve lett, letört egy meghatározó támasz, és nincs kizárva, hogy a 2009-es minimumok környéki árfolyamra is számíthatunk. Ami még cirka a mostani árfolyamtól mérve 35-37%-os csökkenést is mutat előre. Ami a biztosítási Unit-Linked Kelet-európai, illetve ezzel együtt az összes eszközalapra hatással lehet, de leginkább a Kelet-európai alapok szakadhatnak tovább lefelé. Eddig is intenzív pénzkivonás történt, történik a fejlődő piacokról, ez a helyzet felgyorsítja leginkább az orosz piacról.
A rubelen ezt nagyon jól lehet látni, az ukrán hrivnyáról ne is beszéljünk. Azt még érdemes megemlítenem, hogy az oroszok annyira nem tudnak ugrálni. Mivel anno, amikor még Szovjetunió létezett Ukrajna volt a keleti védvonal és itt voltak telepítve túlnyomórészt az atomsilók.  -ennyit erről!
u.i: mi meg csak tűrjük, hagy az aktuális kormány teljesen “hülyének” nézzen vagy alázzon minket….

 

XMRC db x-trackers MSCI ETF Alapok

 

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Mexikó is Alulteljesít

Megosztás, most...Mexikó is Alulteljesít   Mexikó is alulteljesít, és ezt jól láthatja a heti EWW -iShares MSCI mexikó ETF alapon. Ez nagyban köszönhető a vezető vállalatok gyenge teljesítményének is, hogy Mexikó is alulteljesít. EWW -MSCI […]
Translation »