Tőzsdei Csökkenés, Unit-Linked Nyereség

ETFmustang
Megosztás, most...

Tőzsdei Csökkenés, Unit-Linked Nyereség.Tőzsdei Csökkenés, Unit-Linked Nyereség.
Tőzsdei Csökkenés, Unit-Linked Nyereség eredményezhet a befektetési egységekhez kötött folyamatos díjfizetésű biztosítások esetében. Miért is kell erről beszél?
-hát, például azért mert ezt a tényt, szinte nem is lehet hallani, mivel így NEM ADHATÓ EL EZ A TERMÉK!
Persze, ki az, aki olyan befektetési terméket venne, ahol azt mondja az “ügynök”, hogy akkor kell igazán befektetési jegyeket venni, amikor csökken az eszközalapok értéke!?

Miért is futott át rajtam, hogy erről írnom kell? Minap olvastam egy cikket, mely arról szól, hogy a befektetési alapok egyre nagyobb készpénzt tartanak, olyan szinteken mint amikor a 2008-as Lehman-csőd bekövetkezett.  Ez azt felételezi, hogy a csökkent alapkezelői vételi oldal erőteljes csökkenéseket indíthat el. Ehhez jöhet még a szakmai félelmek egyre nagyobb vízhangja.
Mivel egyre erősebb a félelem azzal kapcsolatban, hogy ismét lassulásnak indulhat a kínai gazdaság, mely intenzív csődhelyzeteket teremthet és beindíthat egy nagyon negatív spirált a piacokon is. Továbbá azok a félelmek, melyek a görögökkel kapcsolatosak , amik akár egy lavinát is elindíthat az EU zónában, ami akár a széthulláshoz is vezethet. Oké reméljük, jól alakulnak a dolgok a jövőben, de ha még is elindulnak a folyamatok, akkor a tőzsdei csökkenés, Unit-Linked nyereséget eredményezhet. Ez leginkább a folyamatos díjfizetésű szerződésekre igaz /havi, negyedéves, féléves, éves/.
Hogy miért?
tőzsdei bika és maciAzért, mert egységek darabszámáról és jegyek értékének szorzatáról beszélünk. Itt jön a csavar, amit nagyon ritkán hallok; ahhoz, hogy a nyereséget növelni tudjuk ezeken a költségérzékeny szerződéseken, csupán annyi sarkítva, hogy csökkenő eszközalapok jegyeit kell venni, valamint amikor erőteljesebb emelkedés alakul ki visszafogni a befizetést, 90 napig van idő rá.
Továbbá a csoportos befizetés a másik legnagyobb veszteség forrás, mivel teljesen mindegy, hogy hogy állnak az eszközalapok árfolyamai a biztosító az adott időben leveszi a pénzt a számláról és az adott %-os értékben bevásárol az ügyfélnek. Itt a legjobb megoldás az ügyfél által indított utalás, de még itt is lehet 2-3 nap a jegyek vásárlásáig. A lényeg az, hogy akkor fizetni az úgymond biztosítási díjat, mikor nagyobb csökkenés alakul ki az adott eszközalapokban és mikor emelkedik kivárni a fizetéssel. Ha olyan intenzív erősödés alakul ki és fizetni kell a díjat, akkor inkább átmenetileg pénzpiaci vagy kötvényalapot javasolhatok. 

Nyereség számítása minden esetben: befektetési jegyek darabszáma X befektetési jegyek árfolyamával!
Tőzsdei Csökkenés, Unit-Linked Nyereség, de csak a folyamatos díjas befektetési egységekhez kötött biztosítások esetében!

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Fejlett Piaci Emelkedés

Megosztás, most...Fejlett Piaci Emelkedés.Fejlett Piaci Emelkedés lehetőségét láthatód a heti EFA-iShares MSCI EAFE ETF alapban. Ez az ETF alap jelenleg 918 fejlett piaci cég részvényeinek az átlagát mutatja, kivéve az amerikai és a kanadai cégeket. […]

Translation »