Tovább az eszköztárra

Tőzsdei bizonytalanság

ETFmustang
Megosztás, most...

Tőzsdei bizonytalanság, na merre tovább…

 


 

Tőzsdei bizonytalanságHatalmas feszültségek, és nyomás jellemzi a piacokat az európai események miatt. Talán összességében, a kritikus arab oldalon hirtelen nagy csönd lett egy ideig, másrészt Európában egyre hangosabb rikácsolások borzolhatják az idegeimet, idegeidet. Nagy a bizonytalanság, igaz nagy mértékben valamilyen szinten be van már árazva ez a görög “faló” esete, talán.
A francia választások is, újabb kérdőjeleket hoztak a piacokra.
Nincs szándékomban tökös srácnak lenni, úgy vagyok vele, hogy érdemes kivárni, hogy a hétfői és a keddi napon hogyan is alakulnak a piacok. Úgymond érdemes a partvonal mellöl figyelni az eseményeket, és a megfelelő időpontban piacra lépned.
Eddig nagyon úgy tűnt és tűnik, hogy a japán jen újra biztonsági befektetés, szerintem ezért is eshetett az arany…..
Most már csak az a kérdés, hogy a japánok meddig engedik erősödni a jent, így is néha azért már tapasztalhattad, hogy néha gyengült. Igaz közben azért izmozik a dollár is, és kezdik a befektetők tudomásul venni, hogy csak az arany maradhat.

Főleg úgy, hogy emelkedni tud az arany, relatív erős dollár, és olcsó olaj mellett. Gondolom el tudod képzelni, hogy ha az olaj drágulásnak indul, és dollár relatív gyengülésnek, hogy mi várható az arany piacán.

Akkor mos nézzük a kulcs piacokat tőzsdei alapok formájában.

UUP -Dollár tőzsdei alap : Elérte a januári csúcspontot, itt a további irányok is megmutatkoznak. A dollár tovább tud erősödni, vagy sem!? Ha tovább erősödik és kitör, akkor a piros ellenállás lehet a következőszint.
Erősödés, további részvény, nyersanyag és némi olaj és arany csökkenést vetít előre.
Gyengülés, ha lefordul a dollár árfolyam, és dupla tetőt alakít ki, akkor szinte az összes piac emelkedésnek indulhat.

 

 

TLT  -20+ USA kötvények : érdekes helyzet alakult ki az amerikai 20 éves kötvényeknél is.
Csúcsponthoz érkezett az USA 20+ éves kötvény árfolyamában, az erősebb dollár miatt.
A furfang ott kezdődik, hogy az árfolyam maga alatt hagyott két nagyobb rést, és ez azt feltételezi, hogy ha lefordul, akkor a rések betöltésre kerülhetnek, és a részvénypiacok emelkedésnek indulhatnak.
A dollár gyengülésnek indulhat a jó ég tudja mi miatt, mert így is több esetben a mozgás után lett hozzá gyártva hír, hogy mi miatt mozgott így vagy úgy az árfolyam.

 

EUR/USD :  Értékes szint, ha itt  ez a szint letörik. akkor könnyen  meg lehet az 1,20-as szint környéki árfolyam.
Ami nagyon negatívan hathat a piacokra. Azért várjuk ki a végét, mert erről a szintről azért könnyen jöhet egy felpattanás..
Vízszintes vonalak jelzik a meghatározó szinteket.
Csak annyit szeretnék írni, figyelem, ha nem lesz letörés a EUR/USD-nél, akkor egy erősebb felpattanásra, emelkedésre lehet számítanod.
Mert érdemes azért figyelemben tartani, hogy 1,3066-1,3078 között ott maradt egy 12 pontos rés!

Lehet, hogy lehetnek igencsak nagy meglepetések, igaz várjuk ki a hét első felét.

Ázsia kezd, Európa folytatja és ismét Ázsia folytatja, tehát figyelj nagyon, mert egyenlőre csak ezt tudom javasolni…..

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Olaj vétel, a láthatáron

Megosztás, most...Spekulációra adhat okot az olaj árfolyama!     Technikailag is túladott az olaj. Olaj vétel. Igaz nagyon gyenge gazdasági adatok érkeznek az USÁ-ból, illetve Kínából is. Ez mellett, folyamatos a feszültség az iráni oldalról, […]
Translation »