Török FélHomályban

Megosztás, most...

Török FélHomályban, ebből még nagyobb baj is kialakulhat. Amit a TUR-iShares MSCI Törökország ETF alap heti grafikonja, valamint az USDTRY árfolyamának alakulása is remekül mutat.
Na szóval nagy a baj, mivel: az 5 éves török CDS felár 543 bázispontra emelkedett ma reggel, ezzel már jelentősen meghaladja Ukrajna és Pakisztán CDS felárát is. Az év elején még csak 160 bázispontos költség mellett lehetett biztosítást venni a török államcsőd ellen, de ez most már a 2009-es éveket idéző szintre emelkedett vissza.
A várva várt török akcióterv bejelentésére tegnap sem került sor, az USDTRY árfolyam 7 környékén mozgott tegnap és ma reggel is, változatlanul nagy napon belüli kilengésekkel.
A török jegybank szűk mozgásterén belül megpróbál lépéseket tenni. Tegnap nem tartották meg az 1 hetes repo aukciót, így a bankok csak az 1 napos hitelfelvétel lehetőségével élhettek, melynek kamatozása 1,5 százalékponttal kedvezőtlenebb, mint a rendes repo kamat lett volna.
A piaci szereplők egyértelműen erőteljes török kamatemelése számítanak, amit jól mutat, hogy a 91 napos államkötvényeket 24,28%-os hozam mellett értékesítették, miközben a török alapkamat „csak” 17,75%. forrás-erste Semmi kedvező jelek nincsenek az elkövetkező hetekre nézve, csupán annyi, hogy a nagy túladottság, némi vételeket generálhat.
Nyugodt szível írhatjuk le számodra, hogy ez csak a kezdet, most már az a kérdés, hogy a Török vezetésnek mi lesz a fontosabb… tovább izmoznak és teljes csődbe viszik az országot, vagy fejet hajtanak a piaci nyomásnak és mentik a menthetőt… Az nem is kérdés, hogy a török nép ezt nem fogja hagyni….csak félő, hogy ez egy igen vérengzős helyzet felé sodorhatja a törököket és a hozzá hasonló nemzeteket…mert igen megérett egy nagyobb változás, mert az államvezetők egyre nagyobb hatalmat ragadnak magukhoz…tejhatalom….!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply