Természet Kincsei

Megosztás, most...

természet kincseiTermészet Kincsei.
Természet Kincsei, bányászatával, termelésével és feldolgozásával foglalkozó Észak-amerikai vállalatok igencsak gyengén szerepelnek. Tehát azon USA cégek, melyek kapcsolatban vannak a természet kincseivel, rossz időket élnek.
Ezt nagyon jól szemlélteti számodra az IGE-iShares Natural Resources ETF alap napi árfolyamának az alakulása. Ezen ETF alapban 142 cég teljesítményével találkozhatsz, jó szaftos és meghatározó cégekről van itt szó. A top 5 a következő: Exxon Mobil, Chevron, Schlumberger, ConocoPhillips és a Kinder Morgan. Ugye, hogy mennyire ismerős még a magyar fülnek is. Hát ezen vállalatok melyek a természet kincsei feldolgozásával foglalkoznak, hála istennek, most annyira negatív befektetésnek tűnik. Természetesen az energetika mint mindig, itt is dominál.
A napi grafikon azt sugallja számunkra, hogy annyi erő sem volt a részvényekben, hogy betöltsék a pozitív korrekcióval a rést, és ez 80-90%-ban azt jelzi, hogy következhet az ellentétes mozgás, ami meg is jött, azóta folyamatos csökkenésben az ETF alap. Erre még a hétvége folyamán jöttek a görögök mizériája, és Európa totális mínuszban áll.
Kisebb fajta pánik hangulat van a piacokon, ráadásul az euró is megroggyant az éjjel, most jelenleg a rés betöltésével vételek alakultak ki. Na de itt fontos a dollár ereje, mivel dollár elszámolásban vannak a nyersanyagok és így a természet kincsei is. Tehát most még lefele kell jönni az ETF alapnak, ami anno nagyon remek beszállási pontokat eredményezhet, de most short-os az IGE ETF.


ige-ishares természet kincsei etf 2015.06.29. napi

Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply