Technológiai Megszédülés

Megosztás, most...

Technológiai Megszédülés mutatkozik, azaz igen intenzív eladás mutatkozik az XLK-SPDR S&P USA Technológiai szektor ETF alap árfolyamában.
A technológiai szektor egységesen nyomás alá került pénteken, amit jól mutat, hogy az év eleje óta nagymértékben felülteljesítő tech óriások (Facebook, Amazon, Apple, Microsoft, Google) mind 3% körüli mínuszban zártak. Az esés azután következett be, hogy pénteken a Goldman Sachs arra figyelmeztetett, hogy a fent említett részvények volatilitása rendkívül alacsony, ami extrém pozicionáltságra enged következtetni.
A Goldman szerint a befektetők alábecsülik a lefele mutató kockázatokat, ami egy korrekció esetén a volatilitás hirtelen, nagymértékű megugrásához vezethet. Mint láthattuk, ez be is következett a pénteki nap során, mivel egy nap alatt gyakorlatilag olyan széles sávban kereskedtek az említett részvényekkel, mint az elmúlt egy hónapban.forrás-erste
Nincs semmi védekezési mechanizmus, mivel a technológiai megszédülés igen intenzívnek mutatkozik, ami további csökkenéseket is hozhat a piacra. Az XLK igen erősen eladói nyomás alatt van, és a lejjebb hagyott rés még ezt tüzelheti is. De ha némi védelemről kell beszélni, akkor a ferde zöld emelkedési támaszok lehetnek a mentsvárak a csökkenést illetőleg.


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Szólj hozzá!

Hozzászólás

  Subscribe  
Visszajelzés
Translate »
Tovább az eszköztárra