Tovább az eszköztárra

Technológiai Megszédülés

ETFmustang
Megosztás, most...

Technológiai Megszédülés mutatkozik, azaz igen intenzív eladás mutatkozik az XLK-SPDR S&P USA Technológiai szektor ETF alap árfolyamában.
A technológiai szektor egységesen nyomás alá került pénteken, amit jól mutat, hogy az év eleje óta nagymértékben felülteljesítő tech óriások (Facebook, Amazon, Apple, Microsoft, Google) mind 3% körüli mínuszban zártak. Az esés azután következett be, hogy pénteken a Goldman Sachs arra figyelmeztetett, hogy a fent említett részvények volatilitása rendkívül alacsony, ami extrém pozicionáltságra enged következtetni.
A Goldman szerint a befektetők alábecsülik a lefele mutató kockázatokat, ami egy korrekció esetén a volatilitás hirtelen, nagymértékű megugrásához vezethet. Mint láthattuk, ez be is következett a pénteki nap során, mivel egy nap alatt gyakorlatilag olyan széles sávban kereskedtek az említett részvényekkel, mint az elmúlt egy hónapban.forrás-erste
Nincs semmi védekezési mechanizmus, mivel a technológiai megszédülés igen intenzívnek mutatkozik, ami további csökkenéseket is hozhat a piacra. Az XLK igen erősen eladói nyomás alatt van, és a lejjebb hagyott rés még ezt tüzelheti is. De ha némi védelemről kell beszélni, akkor a ferde zöld emelkedési támaszok lehetnek a mentsvárak a csökkenést illetőleg.


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Borús EURO STOXX 50

Megosztás, most... Borús EURO STOXX 50 Index alakzat van kibontakozóban az EXW1 ETF alap heti árfolyamának alakulásában. Vagy az európai index alulértékelt vagy az amerikai piac van igen erős túlvett állapotban. A heti grafikon remekül […]
Translation »