Technológiai Csúcsközelség

Megosztás, most...

Technológiai CsúcsközelségTechnológiai Csúcsközelség közelébe ért a XLK-SPDR S&P USA Technológiai Szektor részvényeit összefogó ETF alap árfolyama. Na ja a mai kór technológiái, de annyira nem is új!
A régebbi dolgok kezdik egyre jobban felvenni az újabb kor ritmusét és dinamikáját. Hát persze, hogy a piacon levő cégek dominálnak igazán.
Azaz  a Top 5 cég a következő: Apple, Microsoft, Facebook, AT&T és a Google, azaz Alphabet. Most öszintén, egyedül az AT&T log ki a sorból, mivel hazánkban nem játszik igazi szerepet a hétköznapokban. Az AT&T telekommunikációs céget leszámítva a felsorolt Top 5 cég közül van amit mellőznél?
– Van egy sejtésem, hogy nem …én sem tenném!

Na akkor vissza az ETF alap árfolyamának alakulásához: Az XLK Top 5 részvénye több mint 45%-ban súlyozza  az ETF alap teljesítményét, és így a világ technológiai szektor cégeinek megítélését is. A technológiai csúcsközelség így egyáltalán nem is meglepő, sőt egy ideig ki is tarthat. Mivel semmi más trendi nincs a piacon, csupán ezen cégek fejlesztésének újabb és újabb lehetőségei!
A heti XLK grafikon azt sugallja számunkra, hogy némi emelkedés van még benne. Amennyiben nem tudja elérni a régebbi csúcsokat, akkor kell igazán elgondolkodni a vételi pozíciók zárásán. Azonban némi csökkenés után, továbbra is vételre javasolt az XLK ETF alap árfolyamának alakulása. Mert itt ebben az ETF alapban vannak a Trendi részvények, igen kedvező súlyozással. 

xlk-usa technologiai etf 2016.03.21. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply