Tartósan Toporog a Fogyasztás

Megosztás, most...

tartósan toporog a fogyasztásTartósan Toporog a Fogyasztás.
Tartósan Toporog a Fogyasztás, ami leginkább az XLY-SPDR S&P Tartós fogyasztási ETF alap részvényeire értendő. Az XLY 87 vezető amerikai tartós fogyasztási cégnek az ETF alapja. Érdekes, de talán annyira nem is meglepő, hogy a Walt Disney részvényei vannak némi túlsúlyban.
Az ETF alapban érdekes módon a Média, speciális kiskereskedelem és a hotelek, éttermek és pihenés kapcsolatos cégek részvényei vannak enyhén túlsúlyban az ETF alapban.
Na mindegy! A napi grafikon érdekes módon azt mutatja, hogy tartósan toporog a fogyasztás, leginkább a részvények árfolyamára értendő. Egyszerűen pár pontokkal néha-néha feljebb kerül, de onnan vissza is hullanak a részvények árfolyamai. Így egyáltalán nem lennék meglepve, ha egy korrekció indulna el, ezen részvények túlnyomó többségénél.
Ha felfele nem megy, akkor nincs drágábban részvényt vevő befektető, ami azt sejteti, hogy elindulhat a hozamrealizálási időszak, ha nem kap a piac valamilyen pozitív impulzust felfelé. Így elindulhat a csökkenés a ferde és vízszintes zöld támaszok felé. Így a következő héten kiderül, hogy mi is jelent az, hogy tartósan toporog a fogyasztás ezen vállalatok árfolyamát tekintve.


XLY-S&P Tartós Fogyasztási ETF 2015.05.23.


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply