Tartósan Szorításban

Megosztás, most...

Tartósan Szorításban és Ellenállásban az XLY-SPDR S&P USA Tartós Fogyasztási ETF alap árfolyamának alakulása. Erre még jött egy negatívabb hír, mivel öt hónapot követően először esett vissza a tartós cikkek rendelésállománya a tengerentúlon.
Jó hír azonban, hogy az elemzők 1,5%-os visszaesést vártak az előző hónaphoz képest, míg a tényadat csupán 0,7%-os visszaesést mutatott. Amennyiben a gazdasági folyamatok szempontjából leginkább releváns mutatót nézzük, ami a védelmi célra szolgáló tartós cikkektől és repülőgépektől tisztított mutató, havi alapon 0,1%-os visszaesést láthatunk a várt 0,5%-os növekedéssel szemben. forrás-erste A heti grafikon remekül mutatja a meghatározó szinteket, köszönhetően a FIBO vonalaknak is. Ebből az derül ki, hogy már hetek óta nem tudja áttörni a 91 dolláros ellenállási szintet a tartós fogyasztási szektor árfolyama.
Ami igen erőteljesen “hajaz” a korrekció felé, amit meg is erősít az indikátor ellentétes mozgása is. Ezt már több szektornál feltűnt, és ez igen erőteljes jelzés egy esetleges nagyobb csökkenésre, mely hatással lesz a Világpiaci tőzsdékre is. Ebből kiindulva a biztosítási eszközalapok sem úszhatják meg, de ez a csökkenő jelenség pozitív a folyamatos díjas szerződések hozamszintjére.
De egyenlőre csupán arra kell figyelni, hogy ezen 91 dolláros ellenállásnál hogyan viselkedik az árfolyam. Amennyiben nem sikerül ezen szintet áttörni, akkor igen is csökkenési ciklus kezdődhet el.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply