Tartósan Bizonytalan Szektor

ETFmustang
Megosztás, most...

Tartósan Bizonytalan SzektorTartósan Bizonytalan Szektor benyomását mutatja a heti XLY-SPDR S&P USA tartós fogyasztási ETF árfolyamának alakulása. Mivel ez a több hete kialakult tüskék, azt mesélik számunkra, hogy nincs elég erő felfelé és már 4. hete vissza”pofozzák” az eladók az árfolyamot. Lehetséges, hogy az is szerepet vallhat, hogy 25%-ban médiás cégekkel túlsúlyos az ETF alap.
Itt az XLY ETF alapban 90 tartós fogyasztási szektorba sorolható céget találsz.
Ebből a Top 5 a következő: Amazon.com, Home Depot, Walt Disney, Comcast és a McDonald’s. Ők így öten közel 40%-ban súlyozzák az ETF alap teljesítményének alakulását. Ami kérdőjeles lehet az a Comcast és a Walt Disney, utóbbinál igen negatív hír látott napvilágot. Mégpedig az a  tény, hogy rohamosan csökken az előfizetőjük, ami igen erőteljesen érinti a bevéti és nyereségességi oldal, mely növeli vagy csökkenti az árfolyam alakulását.

Jó oké, szokták volt mondani “egy fecske, nem csinál nyarat”, de elindíthat a médiás cégekkel kapcsolatban egy negatívabb megítélést. lehet, hogy pont ez az ami miatt szinte 4. hete képtelen tovább emelkedni az árfolyam.
Van egy íratlan törvény, ha felfelé nem megy, akkor lefelé menni fog, aminek igen nagy a valószínűsége. Tehát ne lepődj meg ha eme szektor is, erőteljesen lefelé veszi az irány, hirtelen és jó gyorsan. A 74 dollár környéki támasz lehet egy döntő szint.
De az is figyelembe kell tartanod, hogy a legutóbbi mélypont felett van egy betöltetlen rés, majd egy erősnek mondható támasz.
A Colmex brókercégen keresztül remekül és költséghatékonyan le is tudod kereskedni ezt a tartósan bizonytalan szektor árfolyamának alakulását. 

xly 2016.05.11. heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Egyre Stabilabb az Arany

Megosztás, most... Egyre Stabilabb az Arany, amit remekül mutat számodra a heti GLD-SPDR Arany ETF árfolyamának alakulása. Azóta hogy, kitört a csökkenő csatornából, azóta szépen araszolgat ciklikusa a gold. Most jelenleg is ellenállás alatt van, […]

Translation »