Tovább az eszköztárra

Szinte lekörözi az S&P 500 Indexet -GURU ETF

ETFmustang
Megosztás, most...

Ezeket a Top részvényeket kedvelik
a befektetési guruk.

 


 

guru etf alapA Global X 2012 június 4-én létrehozta, lemásolta a fedezeti Hedge alapkezelők által kedvelt 54 részvény GURU ETF alapját. Átlagosnál kicsivel magasabb 0,75%-os a TER költségmutatója a GURU ETF alapnak.
Ez az ETF alap egy úgynevezett 13 F nevezetű SEC amerikai tőzsdefelügyelet által negyedévente nyilvánossá hozott dokumentum súlyozott ETF indexe. Mely tartalmazza a fedezeti alapok kereskedési műveleteit, és ebből válogatva és súlyozottan jön létre ez az GURU ETF alap.
A GURU ETF alap célja, hogy átláthatóbban, guru népszerűség által és költséghatékonyabban hozzá tudjunk férni a Hedge fedezeti alapok által kedvelt részvények csoportjához.
Szektorálisan a pénzügyi,  ipari és a tartós ciklikus fogyasztási szektor cégei 47%-ban túlsúlyban szerepelnek az ETF alapban.

A többi szektor aránylag kiegyensúlyozottan szerepel,  5,4%-ban  például, jelen van a Guru ETF alapban a közösségi média is. Azonban olyan túlzott következtetést szektorálisan nem érdemes levonni, mert 54 cég 10-nél több szektorra oszlik el, azonban némi információt azért hordoz.

guru ETF and s&p 500Az ETF alap értékére mutatva, azért az 54 cég között ismert és meghatározó cégek is szerepelnek.
Néhány cég ezek közül:  JP Morgan, Pandora, Yahoo, Pfizer, Google, Apple és a Microsoft.

Ami még nagyon fontos és érdekes, hogy kis túlzással szinte lekörözi az S&P 500 indexet. 2012 decemberétől totálisan elszakadt az S&P 500-as indextől.
Természetesen a ciklusok hasonlóak és ez a nagyobb eltérés betudható annak is, hogy a GURU ETF alap tizeded annyi céget tart az alapban, mint az S&P 500-as.
Persze természetesen a súlyozás is sokat rak a különbségbe.

Cég+ %-os felsúlyozásCég- %-os lesúlyozás
GAP1,94Honda Motor1,84
Nike1,74Time Warner1,64
Cbs1,73McDonald's Corp1,52
Priceline.com1,72Twenty-first Century Fox Inc1,51
Kabel Deutschland Holding1,67Daimler Ag /Merci/1,40
Macy's1,63Target Corp1,28
Directv Group1,63Lvmh Moet Hennessy1,25
Cie Fin. Richemont1,58Tjx1,11
Las Vegas Sands1,55Time Warner Cable1,01
Prosieben Sat 1 Media1,49Yum! Brands0,95

A Guru ETF alap kezd teljesen megtorpanni, ami egy esetleges korrekcióra, hozamrealizálási szakaszra figyelmeztet. 21,40-es támasz döntő lehet a korrekciónál, itt még egy rés is betöltésre vár. Amennyiben letöri a 21,40-es támaszt, könnyen lehetséges, hogy 20,20-as támaszig is eladásra kerülhet az ETF alap, ami 6-8%-os csökkenést jelenthet.
Ez a szint egyben az emelkedő csatorna támasza, ezen a szinten sok múlik a további irányra való tekintettel. Amennyiben a 21,40-es támasz felett tud maradni az árfolyam, akkor tovább folytatódhat az emelkedés, az emelkedő csatorna ellenállásáig. Ami cirka további 6-8%-os emelkedést jelenthet. Érdemes figyelemmel kísérni, az emelkedés erejét, mert ha nem tudja megérinteni a piros ellenállást, akkor jöhet a lefordulás.

guru etf alap

Kiemelt célirányos partneren keresztül a teljes tőzsdei alapok kereskedését, valamit a tőzsdei alapokat alkotó részvények, indexek, devizák, kötvények, valamennyi határidős és opciós valamint CFDs termékek kereskedését tudja megvalósítani.
A teljes magyar értékpapírpiacot is beleértve, valamint kecsegtető portfóliókat is vásárolhat.
Telefonon , vagy SolarTrader kereskedési felületen keresztül.

Klikk a képre, és kérjen bővebb információt, most!
 

solartrader logo

 

Szép napszakot kívánok!

 

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Határpiaci helyzetkép -FM ETF

Megosztás, most...Fejlődő piacok oldalszárnyai a határpiacok, Frontier Markets     FM -iShares MSCI Határpiacok Top 100 részvény ETF alapja. Költségmutatója átlagosnál magasabb, azaz 0,79% a TER mutatója. Nagyon érdekes piaci szegmens a határpiaci index. A […]
Translation »