Szenvednek az Aranybányászok

Megosztás, most...

Szenvednek az Aranybányászok

 

Szenvednek az AranybányászokSzenvednek az aranybányászok, amit nagyon jól szemléltet a heti GDX -Market Vectors nagy aranybányászati ETF alap. Szenvednek az Aranybányászok, ami erősen függ, az xau/usd spot, és határidős aranyárfolyamtól. Természetesen itt is erős szerepet mutat az ázsiai lassulás, egyre erősebb hatása is.
Az arany árfolyama 1 szűknek mondható 30 dolláros sávban mozog, már hetek óta, amit a GDX ETF alapon is lehet látni. Annyi a különbség, hogy a negatívabb piaci hangulat még nagyobb nyomást gyakorolt az aranybányászati részvényekre. A GDX ETF alapban 40 nagy aranybányászati vállalat részvények az indexe. Azt érdemes figyelembe tartani, hogy a Top 10 vállalat több mint 66 %-ban súlyozza az ETF alapot. Ebből  a 10 vállalatból is kiemelkedik a ABX -Barrick Gold 13,42%, GG -Goldcorp 13,245 és a NEM -Newmont Mining 8,16%-kal. De említést kell tenni még a SLW -Silver Wheaton 5,23%, a NCM -Newcrest Mining 4,92% és a GOLD -Randgold 4,91% vállaltokról is.
A heti grafikonon jól látható, hogy milyen szoros árfolyam alakulása az arany és az aranybányászati vállalatok között. Tehát szenvednek az aranybányászok, addig amíg az arany ki nem tud lépni, abból a szűk 30 dolláros sávból. Így érdemes követni az xau/usd mozgását, és úgy meghozni a döntést.
A ferde piros ellenállások szépen mutatják a meghatározó szinteket. Tehát az első amit le kell küzdeni felfelé az árfolyamnak, az a 26,9 $ környéki árfolyamtartomány. Azért érdemes az óvatosság, mivel nagyon közel van a letörési támaszhoz az árfolyam. Ami 22,9 $ alatt, további csökkenéseket hozhat. De a bátrabbak bízva az arany drágulásában, ezen szinten vételre is beállhatnak a jelzett 22,9 $ alatti szűk 22,75 $-os stoppal.

 
GDX -Market Vectors Gold Miners

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply