Szakadék Szélén Európa

Megosztás, most...

Szakadék Szélén Európa

 


 

Szakadék szélén EurópaSzakadék szélén Európa VGK -Vanguard FTSE ETF alapja. 15 fejlett európai ország 509 részvényének indexe meghatározó támaszok felé közeledik. Ezért is írható az, hogy szakadék szélén Európa fejlett piaci index ETF alapja. Több mint 33%-ban angol részvényekkel túlsúlyos az ETF alap.
Az angol részvényeket követi a francia, svájci és német részvények 3-as csoportja több mint 40%-os összsúllyal.
Érdekesség, hogy a Top 10 részvény között nincs német. Természetesen ezt az európai ETF alapot is a Nestlé vezeti. Továbbá a megszokott vezető európai cégek követik a Top 10-ben Shell, HSBC, Roche, Novartis, Vodafone, BP, GlaxoSmith, Total és a Sanofi. Szektorálisan a pénzügy van enyhe 20%-os túlsúlyban, majd következik az alapvető fogyasztási, egészségügyi és az ipari részvények szektora. Tegnapi napon csökkentették az EU alapkamatát 0,25%-ra. Ami meglepetés volt a piacoknak, meg is látszott az eur/usd árfolyamán, közel 200 pontos eséssel, 1,33-as árfolyamot kóstolva.
A másik nagyobb meglepetés pedig Franciaország léminősítése az S&P szemszögéből. Ez azért is fontos, mert az EU 2. meghatározó gazdaságáról van szó. Így az árfolyamon kívül egyre jogosabb, hogy szakadék szélén Európa, természetesen némi túlzással.
Napi grafikonon a kitörési támaszon az árfolyam, illetve benne a  csatornában. Ez azért is fontos, mert ha letöri a támaszt és a csatornát, akkor a ferde zöld emelkedő támasz jöhet. Ezért lehet az írni, hogy szakadék szélén Európa VGK -Vanguard FTSE Európa ETF alapja. Tehát ha letörésre kerül az 55 $-os támasz, akkor egy erősebb “szakadás” alakulhat ki, teljesen  az 53,26 $-os elsődleges kitörési szintig. Kék színnel a rések vannak feltüntetve, amik könnyedén betöltésre kerülhetnek. Ami cirka 7-9%-os  csökkenést vetíthet elénk a jövőre nézve.

 
VGK -Vanguard FTSE Európa -Szakadék szélén Európa

 

További javasolt oldalak
Tőzsdei ETF Alapok EWI -Olaszország IEV -Európa 350 Részvény
Alapok Eszközei EWD -Svédország GDXAranybányászati Részvények
ACWI -MSCI Világindex CARZ -NASDAQ Autóindex ETF EMM -Fejlődő Piacok
IBB -NASDAQ Biotechnológia EWS -Szingapúr EWG -MSCI Németország
EWQ -MSCI Franciaország EWO -Ausztria IOO -Globális 100 Részvény
EWT -Tajvan QQQ -NASDAQ 100 EFA -MSCI EAFE
EWA -Ausztrália PIO -Nemzetközi Vízgazdálkodás FDN -DJ Internet ETF


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply