Szakad a NASDAQ 100

ETFmustang
Megosztás, most...

Szakad a NASDAQ 100

 

Szakad a NASDAQ 100Szakad a NASDAQ 100 indexet másoló QQQ  ETF alap is. Szakad a NASDAQ 100 legjelentősebb részvényeinek az árfolyama. A technológiai szektor húzta leginkább a piacokat az elmúlt időszakban, és most ez a szektor kemény lefordulás jeleit mutatja. A QQQ- PowerShares NASDAQ 100 ETF alap 58% IT, 20% tartós fogyasztási és 14% egészségügyi részvény dominanciát mutat.
Ez pontosan azt jelenti, hogy a Top 10 részvény a következő. Apple, Microsoft, Google, Amazon.com, Qualcomm, Intel, Cisco, Facebook és a Gilead Sciences. Ez a 10 meghatározó részvény több mint 45%-ban befolyásolja az amerikai NASDAQ 100 index és ezáltal az ETF alap teljesítményét.
Heti grafikon jól mutatja, hogy emelkedő támaszokat tört ár az index a múlthéten, ami a hét folyamán tovább folytatódhat. Meghatározó lehet először a 83,9 $-os kitörési támasz, ami kitörési szintet is takar. Ezt jól mutatja, hogy az árfolyam már több alkalommal kóstolgatta ezt a szintet.
Amennyiben ez a szint is letörik akkor könnyen jöhet a 80 majd a 80 $ alatti árfolyamtartományok. Ami 12-14%-os csökkenést is jelenthet az elkövetkező hetekre. Amennyiben valamely szint meg tudja tartani a csökkenő árfolyamot, akkor onnan természetesen jöhet az óvatos vétel. A 75 $ környéki árfolyamtartomány lehet a legmeghatározóbb, mivel itt húzódik az emelkedő szakasz támasza. Ha ez törik akkor csökkenő szakasz veszi kezdetét az indexben, így tovább szakad a NASDAQ 100.

 

QQQ -PowerShares NASDAQ 100

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Lefele Tart a TecDAX

Megosztás, most...Lefele Tart a TecDAX   Lefele tart a TecDAX tőzsdei ETF alap is. Németországi technológiai vállalatok is eladói nyomás alatt, így lefele tart a TecDAX ETF alap is. Az EXS2-iShares TecDAX ETF alap 30 […]

Translation »