Szaggat az Internet

Megosztás, most...

Szaggat az Internet

 

Szaggat az InternetSzaggat az Internet, kegyvesztettek lettek az internetes cégek. Szaggat az Internet, amit nagyon jól mutat az FDN -First Trust DJ Internet ETF alap. Melyben 42 olyan internetes vállalat található, melyek bevételének legalább 50%-a az interneten keresztül érkezik. Továbbá 3 havi átlag piaci értéke 100 millió $ feletti, illetve 10 $-nál magasabban van a 3 havi átlag árfolyama.
Top részvények a következők: AMZN -Amazon.com 7,00%, FB -Facebook 6,58%, EBAY -eBay 5,98%, PCLN -Priceline.com 5,68%, GOOGL -Google -A- 5,04%, GOOG -Google -C- 4,97%, YHOO -Yahoo 4,67% és a CRM -Salesforce.com 4,32%-kal van jelen az ETF alapban. Hetek óta erős, és intenzív eladások jellemzik ezen vállalatok súlyozott teljesítményét. Melyet nagyon jól szemléltet a heti grafikon.
A kék csatorna alatti árfolyamtartomány további csökkenéseket vetíthet előre, ami további 13-15%-os leértékelődést is jelenthet. Tehát 50 $ alatti 47 $-os célárat meg lehet jelölni az FDN ETF alap árfolyamára. Így lefelé szaggat az internet, és ha egy hozamrealizálási ciklus elkezdődik, akkor csúnya dolgokat tud művelni az árfolyamban. Főleg ezt még tetézi az a piaci hangulat, illetve az a tény, hogy egyenlőre ezen vállalatok kegyvesztetté váltak a befektetők szemében.

 
FDN -First Trust DJ Internet Weekly, Heti

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply