Szabadesésben az Alapanyagos ETF

Megosztás, most...

Szabadesésben az alapanyagos ETFSzabadesésben az Alapanyagos ETF.
Szabadesésben az Alapanyagos ETF alap, és ki tudja hol áll meg. Na de félretéve a viccet, nagyon csúnya a napi grafikon az biztos. A látottak alapján még egyszer neki fog menni a legutóbbi támasznak az árfolyam, ami 44,35 $-os szinten helyezkedik el.
Az, hogy szabadesésben az alapanyagos ETF alap annak is betudható, hogy borzalmasan szerepelnek a vezető vegyszeres cégek. Azaz pontosan a Dow Chemical, DuPont és a Monsanto, ők hárman közel 30%-ban súlyozzák az ETF alap teljesítményét. De ami még ennél is súlyosabb, hogy a vegyszeres cégek jelenléte ebben az alapanyagos ETF alapban 75%-os, ami teljesen át is nevezhetné az XLB-SPDR S&P USA Alapanyagos ETF alap névadóját. Na de ennyi, a tény az tény, szinte megállás nélkül öntik a piacra a vegyszeres cégek részvényeit, csupán még egy rosszabb hangulatra van szükség és az a fontos támaszt is törheti lefele az ETF alap árfolyama.
Na de azért bizakodjunk és türelmesen várjuk meg azt, hogy a 44,35 $-os támasz közelében, hogyan fog viselkedni az árfolyam. Mert ha ezen szinten vagy némileg felette megáll, akkor igen is erős vételi jelzést küld a vételi oldalnak az 1-2-3-as formációval. Amennyiben nem tudja megtartani a támasz a csökkenést, akkor természetesen további nagyobb csökkenésre számíthatunk. Így hát teljesen szabadesésben az alapanyagos ETF alap. 

XLB.US Alapanyagos ETF 2015.08.03. Napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply