SPY – S&P 500 tőzsdei alap, sötét jövő

Megosztás, most...

Egyre sötétebb felhők a S&P 500-as tőzsdei indexalap felett is.

 


 

Jövőhéten 155 cég jelent, az S&P 500 indexében szereplő vállalatok közül. Ami jelentősebb az a Apple, a Caterpillar, a Yahoo és a Whirlpool.

Erőteljesen bizonyította a pénteki nap, hogy ha elindul az eladási hullám, akkor csúnya dolgokat tud produkálni a piac. Hirtelen és gyorsan tud lecsapni, és még a balerina is kapaszkodhat.

Eddig csalódást okozott több meghatározó cég jelentése, többek között az IBM, a General Electric, a Google és a Microsoft is. Ami jelzésértékű is lehet a többi cégre, valamint a tőzsdei indexekre.

Összességében a szakértök gyengébb jelentéseket várnak, amire 3 éve nem volt példa.

Továbbá szerdán fejeződik be az amerikai kamatdöntő ülés, ami további izgalmakat jelenthet a piacoknak, valamint pénteken USA negyedéves GDP adat. -forrás HVG

 

Tehát nincs valami fényes helyzet a láthatáron, amit a pénteki napon az amerikai piacok be is mutattak. Akkor rá is térek a S&P 500-as tőzsdei alapra, technikai oldalról is.

 

SPY – SPDR S&P 500-as tőzsdei alap, napi grafikon.

Technikai oldalról sem túl fényes a helyzet. Számomra, az is csökkenésre ad okot, hogy a júliusi emelkedés óta, 6 rést hagyott maga után a tőzsdei alap. Erről csak annyit szeretnék írni Önnek, hogy a rések előbb-utóbb betöltésre kerülnek, a pénteki napon az első rés be is töltődött, kék sáv.

Zöld támaszon zárt pénteken az árfolyam, itt lehet benne egy kisebb emelkedés. Amennyibe nincs erő az emelkedésben, és vissza lefordul az árfolyam és áttöri a támaszt, akkor könnyedén benne lehet további -5%-os csökkenés a tőzsdei alapban, a legutóbbi kitörési pontig, piros vonal.

 

Valamint itt találhat az emelkedő trend alja. Amennyiben ezt a szintet is letöri, akkor hatalmas eladási hullámot generálhat, a világ összes tőzsdéjén. Tehát fontos szintek előtt a következő napi, heti kereskedési időszakok.

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply