Spekulatív JuróDollár ETF

Megosztás, most...

Spekulatív JuróDollár ETF alap benyomását kelti a hírek, így érdemes közelebbről megnézni technikailag is az FXE-PowerShares CurrencyShares EUR/USD ETF alap árfolyamának alkulását.
Így szól a hír: Az ügyhöz közel álló források szerint a jövő heti kamatdöntő ülésen kulcsfontosságú megbeszélést tarthatnak az Európai Központi Bank tagjai arról, hogy miként alakuljon az eszközvásárlási program sorsa a jövőben. Ez a források szerint akár egy konkrét bejelentésben is manifesztálódhat. Egy másik forrás szerint Draghi a mostani ülést követő sajtótájékoztatót fogja arra használni, hogy előkészítse a júliusi döntést a program kivezetéséről.
A hírekre láthatóan megnőtt a vételi érdeklődés az euró iránt, elképzelhető, hogy ezek a spekulációk további felértékelődési nyomás alá fogják helyezni az európai fizetőeszközt a közeljövőben. Mindezt az olasz belpolitikai helyzet ellenére. A kamatdöntő ülés jövő héten, június 14-én lesz. forrás-erste
A havi FXE ETF alap árfolyamának alkulása, egy igen durva USD erősödést mutat előre, melynek mostanság zajlik a juró erősödésének visszatesztelése. Tehát technikai oldalról szemlélve, és hosszabb távra gondolkodva, egy közel 20%-os USD dollár erősödésre készülhetsz fel, az elkövetkező hónapokban.
Igen félelmetes ezt kiírni, mert ez igen károsan fog hatni a forintunkra is, mivel ehhez hasonló gyengülésre készülhetsz fel. Így minden oldalról érdemes lehet a dollárral spekulálni a piacokon, legyen szó bármilyen usd párról!


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

2
Szólj hozzá!

Hozzászólás

  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Translate »
Tovább az eszköztárra