Spekulációkban Japán

ETFmustang
Megosztás, most...

Spekulációkban Japán

 

Spekulációkban JapánSpekulációkban Japán részvénypiac. Az állami nyugdíjalap 50%-kal növelné a befektetési portfóliójában a japán részvények kitettségét az elkövetkező hetekben – hónapokban. Pontosabban 12%-ról 20%-ra tervezi emelni a japán részvények birtoklását a nyugdíjalap.
A nyugdíjalap 1240 milliárd dollár, vagyis a 8 százalékpontos módosítás 99,2 milliárd dollár változást jelenthetne, ami a tőzsde vételi oldalán jelenhet meg. Továbbá a japán jegybank tovább szándékozik emelni az eszközvásárlási mennyiséget, ami természetesen jen gyengülést hozhat a piacra, ami a részvények felértékelődését eredményezi. Így erőteljes spekulációban japán, érdemes az elkövetkező hetekben japán felé kacsingatnia.
Az EWJ – iShares MSCI Japán ETF alap 308 részvény %-osan súlyozott árfolyamával találkozhat. Enyhén kiemelkedik a Toyota 5,96%-kal. Majd követi a Mitsubishi UFJ, Softbank, Honda Motor és a Sumitomo Mitsui vállalatok. Szektorálisan a tartós fogyasztási, ipari és a pénzügyi részvények dominálnak több mint 60%-ban az MSCI ETF alapban.

Technikailag az EWJ erőteljes eladásban van. Most jelenleg 11,54 $-os erősebb támaszról pattant fel némiképp. Ezen szint felett a vételek az erősebbek, míg ezen szint alatt további eladások érkezhetnek a japán részvényekben. A heti grafikon szépen szemléltei a ferde és vízszintes fontosabb támaszokat. A macik méretei pedig  a csökkenés dinamikáját vélik bemutatni.

 
EWJ -iShares MSCI Japán ETF Weekly, Heti

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Német Bizonytalanság

Megosztás, most...Német Bizonytalanság. Német Bizonytalanság mutatkozik az EWG – iShares MSCI Németországi ETF alapban. A német bizonytalanság jól láthatód a napi grafikonon. EWG ETF alapban 54 német vállalat súlyozott részvényeit találod.Top 5 a következő: BAYN – […]

Translation »