Spanyol Szűkülés

Megosztás, most...

Spanyol Szűkülés

 

Spanyol SzűkülésSpanyol szűkülés tapasztalható az EWP -iShares MSCI Spanyolország ETF alapban. Ez a spanyol szűkülés figyelmeztető jelzésként is vehető. Mivel ez azt is jelentheti, hogy kevésbé adnak már többet az ETF alapban szereplő részvényekért. Ide meg is kell említeni, hogy 24 spanyol vállalat súlyozott teljesítményét méri, ami kissé torzító is lehet.
Mivel 3 vállalat részvénye teljesen kiemelkedik az ETF alapból, ez a 3 vállalat több mint 45%-ban dominál az alapban. Ez a 3 vállalat a következő: SAN -Banco Santader 21,43%, BBVA -Banco Bilbao 12,72% és a TEFOF -Telefonica 11,64%-ban vannak jelen az ETF alapban. Így ezen vállatok teljesítménye erőteljesen befolyásolja az EWP ETF alap árfolyamának az alakulását. Továbbá azt is elárulja, hogy a pénzügyi szektor dominál az alapban. Heti grafikon szépen mutatja a spanyol szűkülés folyamatát, ami korrekciós jelzésnek is felfogható.
Főleg úgy, ha elfogy a pozitívabb hangulat a piacokról. 43,3 $-os ellenállás lehetséges az a pont, amikor ez a lehetőség meg fog történni, mivel egyenlőre pozitívabb a hangulat a piacokon Draghi szavai után. Akkor kell igazán felkészülni az intenzívebb eladásokra, amikor a ferde zöld emelkedő támasz alá kerül az árfolyam, valamit a 40 $-os árfolyamtartomány az, ami még ezt megerősítheti. Amennyiben megtörténik a lefordulás, akkor lefele a zöld vízszintes vonalak jelzik a fontosabb szinteket a spanyol ETF alapban.

 
EWP -iShares MSCI Spanyolország ETF

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply