Réz, mint tőzsdei irány

Megosztás, most...

Talán a Réz (Copper) mutatja a valóságos irányt?

 


 
Lehetséges, hogy a réz mutatja a valóságos irányt, a pénzügyi piacokon?

Szerinted?

..mert, ha ez valóban így van, akkor egy kisebb emelkedés után, nagyot eshetünk, és ha nem vagy felkészülve rá, akkor fájni fog nagyon…..

..mert a réz, akárhogy is szépítem, az életünk része…

…otthonaink fűtése, vízellátása, világítása, klímaberendezései, tetők, homlokzatok, csatornák.

Megannyi elektronikus kütyü – mobiltelefon, számítógépek, fényképezőgépek… pénzérmék, közlekedési eszközeink vezetékei. Számos ipari alkalmazás, áramtermelés és elosztás…mindenhol a tartós, 100%-ban újrahasznosítható vörös fém.

A mindennapjainkban, nem is hinnénk, hogy mi mindenben van réz, ez a videó nagyon jól szemlélteti, csúcs…. egy régebbi bejegyzésemből /plagizáltam/ -forrás feltüntetve…..

 

 

Ha a réz árfolyam nem tart a részvény árfolyamokkal, szerintem nyugodtan el lehet gondolkozni a valóságról.
Igaz a héten már intenzív eladások történtek, izmozott a dollár és pénteken az arany is magához tért egy időre. Valamint a ingatlanokkal foglalkozó cégeket tömörítő alapok is, basszus brutális emelkedésben vannak…..???

 

 Akkor lássuk, hogy mi a rezezés a hátáridős piacon. A fekete sáv mutatja a legjobban azt a tényt, hogy a sáv tetejétől, valami oknál fogva nem igazán attak többet a rézért. Azonban, ha csökkenés történt a részvényeknél, akkor szépen csökkenésbe ment át az árfolyam.
Tehát ahogy a fogyasztói társadalomtól, folyamatosan a megszorításokkal elszívják  a pénzt, a kormányok.

 

Szerinted a cég a saját termékeiket fogja vásárolni a pénzbőség miatt, amit pénznyomtatással hoztak létre (kötvényvásárlás)?
Szerintem, meg nem, és ez a legnagyobb dilemma a világban, hogy lesznek olyan tökösek, hogy engedik a gazdaságot kitisztulni. Ez alatt azt értem, hogy remélem időben rájönnek arra, hogy a “kicsi embereknek – fogyasztóknak”  kicsit több pénz kell juttatni, és a cégeket munkaadó terhek csökkentésével segíteni.

 

Jaj de okos vagyok, csak azt nem értem, hogy ha így, ilyen  ütemben folyik a megszorítás Európában, akkor kitől és mitől várhatják a kitisztulást….mert ez fogyasztok nélkül nem megy…..szerintem több 100 milliárd eurót bele lehet tolni a rendszerbe, de ha nem a megfelelő helyre áramlik a pénz…..akkor csak felületes, rövidtávú, és nem fenntartható intézkedések történnek.

 

 

Oké nagy az adósság, úgy nem lehet fenntarthatóan csökkenteni, hogy a gazdaságból  és az emberek (fogyasztok), zsebéből az utolsó vasat is ki szeretnénk vasalni. -na jól van ebből ennyit, vissza a rézre…….
Itt a legjobb példa, a réz folyamatosan erősen, vagy az USA vezető indexe a réz árfolyamát követte. Most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy elég keményen elváltak egymástól.
Azt feltételezem, hogy a részvények a lazítások miatt emelkedtek ilyen magasságokba, míg a réz a valósághoz közelebbi tendenciákat mutatják.

 

A következő héten, természetesen lehet arra számítanod, hogy lesz egy pozitív korrekció (emelkedés), azonban könnyen benne lehet egy erősebb eladási hullám.
mindig azt kérdezik tölem az ügyfeleim, hogy mikor?
-fogalmam sincs, csak annyit sejtetek, hogy ébernek kell lenni, és ennyi.
Jobban kell figyelni, hogy mik vannak írva a sorok között, illetve mit lehet kihallani a szakemberek szavaiból…..

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply