Remekelnek az Osztalékfizetők

Megosztás, most...

Remekelnek az OsztalékfizetőkRemekelnek az Osztalékfizetők.
Remekelnek az Osztalékfizetők, melyet remekül mutat a heti IDV-iShares Nemzetközi Osztalék ETF alap, amerikai részvények nélkül.
Ez az ETF alap olyan 98 cég részvényét tartalmazza, melyek igen megbízhatóak és összességében folyamatos osztalékot fizetnek részvényeseinek.
Ebből kifolyólag is, természetesen ez ETF alap is fizet osztalékot ha a birtokodban van. Ez pontosan azt jelenti, hogy negyedévente (március, június, szeptember és december) ezen hónapok végén 20-80 cent közötti osztalékokat tudsz zsebre vágni. A tavalyi osztalékhozam közel 7%-ot ért el. Valakinek jó valakinek kevés, mindenki maga dönti el, főleg ha még közben jó áron meg tudod venni az ETF alapot. Így még árfolyamnyereséget is elérhetsz.
Oké, azt tudnod kell, hogy enyhén pénzügyi cégekkel túlsúlyos az ETF, de 13-12%-kal érkeznek az energetikai és a közműves cégek jelenléte. A top 5 cég a következő: Commonwealth Bank of Australia, Woodside, AstraZeneca, BAT és a Shell. Azért magyar szemnek is van ismerős cég a Top ötben. Így természetesen közel 30%-ban Ausztrál cégek dominálnak, de angolok 19%-kal és a franciák 8%-kal következnek. 

Tehát remekelnek az osztalékfizetők, amit remekül szemléltet a heti grafikon. Itt azt láthatód, hogy egy igen erőteljes és igen erős vételi oldal mutatkozott meg a múlthét folyamán és sikerült áttörni egy ellenálláson is. Amennyiben kitart a jó hangult, akkor 30 dollár feletti árfolyamokat lehet megjelölni célárnak. Ami azt is jelenti, hogy a vízszintes és a ferde ellenállások, valamint a felettük húzódó rés is betöltésre kerülhet. Ami még 10-15%-os pluszt is hozhat a konyhára!

idv-ishares dividemd 2016.03.06. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply