Pénzügyi USA Álomvilág

Megosztás, most...

Pénzügyi USA Álomvilág mutatkozik a  XLF-SPDR S&P USA Pénzügyi ETF alapban. Mivel a részvénypiacon különösen a bankok és a nagy biztosítók vannak kedvező helyzetben, hiszen ők a hozamok emelkedéséből közvetlen módon is profitálnak.
A Bank of America úgy pozicionálta magát, hogy kamatbevétele a hozamgörbe 1%-os párhuzamos megugrása esetén 3,4 milliárd dollárral növekedne, ami a 2016-os érték 8%-át tenné ki.
A Citigroup esetében ugyanez az érték 2 milliárd dollár lenne, ami az elmúlt egy évi kamatbevétel 4,4%-ának felelne meg. A biztosító társaságok is haszonélvezői lehetnek a hozamok további emelkedésének, ugyanis több száz milliárd dollárnyi vagyont kezelnek, amit jórészt nagyon alacsony kockázatú eszközökbe, többek között amerikai állampapírokba fektetnek.
Több piaci szereplővel szemben ők lejáratig tartják az állampapírokat, majd az éppen esedékes lejáró mennyiséget az adott hozamszint mellett újranyitják, így profitálván a hozamok emelkedéséből. Ebből a jelenségből főként a nagy biztosítók profitálhatnak, mint például a Metlife, a Prudential vagy a Manulife.
Erőteljes biztosítói jelenlét, ami még erősödhet. Csak mutatkozik egy igen érzékeny dolog, ami 90%-ban megállja  a helyét! Mégpedig az, hogy egyre intenzíven (divergál) ellentétesen mozog az árfolyammal és az indikátorral. Igen egyértelmű  az erőteljes csökkenési ciklus.


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Szólj hozzá!

Hozzászólás

  Subscribe  
Visszajelzés
Translate »
Tovább az eszköztárra