Pénzügyi Törés

Megosztás, most...

Pénzügyi Törés

 

pénzügyi törésPénzügyi törés, az IXG -iShares S&P Globális Pénzügyi szektor ETF alapban. A pénzügyi törés egy meghatározó árfolyamtartomány letörését jelenti. A jövőhét első napjaiban ki fog alakulni, hogy mennyi erő van a pénzügyi cégekben. Amennyiben nem lesz elég erő a visszatesztelésre, csupán csak  a rés betöltésére, akkor teljes pénzügyi törés alakulhat ki, melyben közel 10%-os csökkenés is benne lehet.
Ez az ETF alap az S&P Global 1200 Financials Sector Indexet követi és másolja. Ami azt jelenti, hogy 29 ország 222 pénzügyi részvényének a teljesítményét méri. Amerikai pénzügyi cégekkel 40,8%-ban túlsúlyos az ETF alap. Jelentősebb kitettséggel angol 9,3%, japán 7,54%, ausztrál 7,4% és kanadai 6,5% pénzügyi cégek vannak még meghatározó jelenléttel.
Így a top 5 pénzügyi cég a következő: Wells Fargo 3,5%, JP Morgan 3,35%, Berkshire Hathaway -B- 3,25%, HSBC 3,08% és a Bank of America 2,88%. Bankok több mint 40%-ban vannak jelen az ETF alapban.
Na akkor, ha több erő lesz a pénzügyi cégekben és a rés betöltése után 53,9$ fölé tudnak kapaszkodni. Akkor jöhet a visszatesz a letörési a letörési vonal szintjéig, ahol szintén 1 rés vár betöltésre. Amennyiben ez a szint megakasztja, akkor jöhet az újabb pénzügyi törés tesztelése lefelé. A csökkenés 53 $ alatt válik igazán masszívvá, mivel innen már szinte mágnesként fogja vonzani az árfolyamot a 49-50$ közötti árfolyamtartomány, mely a letörési vonaltól mért és feltételezett céltartomány is egyben. Tehát lehetséges 1 visszatesztelés a további csökkenés előtt, ezt érdemes figyelni, mivel a vételi oldal gyengülésével jöhet újra a pénzügyi törés.

 

IXG -iShares Globális Pénzügyi Szektor

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply