Tovább az eszköztárra

Pénzügyi Törés

ETFmustang
Megosztás, most...

Pénzügyi Törés

 

pénzügyi törésPénzügyi törés, az IXG -iShares S&P Globális Pénzügyi szektor ETF alapban. A pénzügyi törés egy meghatározó árfolyamtartomány letörését jelenti. A jövőhét első napjaiban ki fog alakulni, hogy mennyi erő van a pénzügyi cégekben. Amennyiben nem lesz elég erő a visszatesztelésre, csupán csak  a rés betöltésére, akkor teljes pénzügyi törés alakulhat ki, melyben közel 10%-os csökkenés is benne lehet.
Ez az ETF alap az S&P Global 1200 Financials Sector Indexet követi és másolja. Ami azt jelenti, hogy 29 ország 222 pénzügyi részvényének a teljesítményét méri. Amerikai pénzügyi cégekkel 40,8%-ban túlsúlyos az ETF alap. Jelentősebb kitettséggel angol 9,3%, japán 7,54%, ausztrál 7,4% és kanadai 6,5% pénzügyi cégek vannak még meghatározó jelenléttel.
Így a top 5 pénzügyi cég a következő: Wells Fargo 3,5%, JP Morgan 3,35%, Berkshire Hathaway -B- 3,25%, HSBC 3,08% és a Bank of America 2,88%. Bankok több mint 40%-ban vannak jelen az ETF alapban.
Na akkor, ha több erő lesz a pénzügyi cégekben és a rés betöltése után 53,9$ fölé tudnak kapaszkodni. Akkor jöhet a visszatesz a letörési a letörési vonal szintjéig, ahol szintén 1 rés vár betöltésre. Amennyiben ez a szint megakasztja, akkor jöhet az újabb pénzügyi törés tesztelése lefelé. A csökkenés 53 $ alatt válik igazán masszívvá, mivel innen már szinte mágnesként fogja vonzani az árfolyamot a 49-50$ közötti árfolyamtartomány, mely a letörési vonaltól mért és feltételezett céltartomány is egyben. Tehát lehetséges 1 visszatesztelés a további csökkenés előtt, ezt érdemes figyelni, mivel a vételi oldal gyengülésével jöhet újra a pénzügyi törés.

 

IXG -iShares Globális Pénzügyi Szektor

 

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Angol FTSE 100 Csökkenés

Megosztás, most...Angol FTSE 100 Csökkenés   Angol FTSE 100 csökkenés egyre jobban megerősítést nyer. 640 penny alatt tovább erősödhet az Angol FTSE csökkenés. Az ISF -iShares FTSE 100 ETF alap a FTSE 100 Indexet másolja […]
Translation »