Pénzügyi Szabadesés

Megosztás, most...

Pénzügyi SzabadesésPénzügyi Szabadesés.
Pénzügyi Szabadesés tényszerű megállapításával találkozhatsz a heti XLF-SPDR USA S&P Pénzügyi ETF alap árfolyamának alakulásában. Ez már nem is meglepő, hogy ilyen mértékű félelem uralkodik, szinte a teljes részvénypiacon. Így ebből is kiderül, hogy az európai pénzügyi cégeken kívül az amcsi pénzügyi vállalatok is szabadesésben vannak.
A félelmet nagyon jól példázza a japán jen és az arany dinamikus erősödése is. Például az arany ma több mint 50 dollárt emelkedett, azért ez már valami. Na rendben az XLF heti grafikonja szépen mutatja, hogy ez az árfolyam még lejjebb is jöhet. Mivel az a nagy kanóc, amit anno hagyott az ETF alap, ilyen és hasonló helyzetekben szinte résként funkciónál.
Azaz teljesen 18,5 dolláros szintekig is csökkenhet ez az ETF alap, így már érthető is a pénzügyi szabadesés jelensége is. Ebben a pénzügy ETF alapban 92 amcsi pénzügyekkel foglakozó vállalatot találsz. Érdekes az eloszlás, mivel 35%-ban bankok, 18%-ban ingatlanos, 17%-ban biztosításokkal foglalkozó cégek a dominánsak.
De azért a Top 5 cég között csak banki és pénzügyi céget találsz, ezek a következők: Berkshire Hathaway, Wells Fargo, JP Morgan, Bank of America és a Citigroup. Így öten közel 35%-ban súlyozzák a pénzügyi szabadesés árfolyamának alakulását. Tehát összességében, arra kell figyelned, hogy a feljebb említett 18,5 dolláros támaszt elérő árfolyam hogyan fog viselkedni.
Mert azért anno, az a két feljebb elhelyezkedő rés némi bizakodásra adhat okot a jövőre nézve. Egyenlőre igen erőteljes a félelem a piacokon. Ami kitűnő lehetőséget biztosít anno a Unit-Linked biztosítási szerződések eszközalapjainál!

XLF.US 2016.02.11. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply