Pénzszivattyú a Fejlődő Piacokon

ETFmustang
Megosztás, most...

Pénzszivattyú a Fejlődő Piacokon

 

Pénzszivattyú a Fejlődő PiacokonPénzszivattyú a fejlődő piacokon melyet nagyon jól szemléltet az EEM -iShares MSCI Fejlődő Piaci ETF alap. 16 hete tart a pénzszivattyú a fejlődő piacokon. Az utóbbi hetekben közel 1,3 milliárd dollárt vontak ki ezen területekről.
Ennek a folyamatnak csupán akkor lesz vége vagy lassul, ha az USA megállítja vagy lassítja a pénznyomtatás csökkenésének az ütemét. Mivel az amerikai pénznyomtatás csökkenés erősíti az USA dollárt, így a feltörekvő országok devizái drasztikus gyengülésbe mentek, mennek át.
Ez jól látható a forintunk esetében is, igaz itt azért közrejátszik még az alacsony kamattartalom is. Tehát 825 fejlődő piaci vállalat részvénye található az indexben, erős több mint 45%-os ázsiai túlsúllyal. A Top 3 vállalat is ázsiai országokból került ki: Samsung 3,76%, Taiwan Semiconductot 2,4% és a Tencent 2,1%-kal van jelen az ETF alapban.  Hazánk minimális 0,29%-os jelenléttel képviselteti magár az iShares EEM ETF alapban: OTP 0,11%, MOL 0,08% ás a Richter 0,05%-kal van jelen. Szektorálisan a pénzügy 26,09% és az információ technológiai szektor 16,87% közel 43%-ban súlyozza az ETF alapot.
Így most már tisztábban szív a pénzszivattyú a fejlődő piacokon. Némi emelkedés után újra megtorpanás tapasztalható az EEM ETF alapban. Ami újra mutathatja lefelé az irányt a zöld 37,2 és a 36 $-os meghatározó árfolyamtartomány felé. Akkor alakulhat ki nagyobb gond, ha ezt az árfolyamtartományt letöri a pénzszivattyú a fejlődő piacokon. Mivel letöréstől mérve 2 számjegyű csökkenés is érkezhet a piacokra. Ami érzékenyen érinti a BRICH biztosítási Unit-Linked eszközalapokat is.

 

EEM -iShares MSCI Emerging Markets, weekly, napi

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Kiskereskedelmi Felzárkózás

Megosztás, most...Kiskereskedelmi Felzárkózás   Kiskereskedelmi felzárkózás tapasztalható az amerikai kiskereskedelmi forgalmazókat tömörítő XRT -SPDR S&P Retail ETF alapban. Kiskereskedelmi felzárkózás teljesítményét 106 amerikai kiskereskedelmi vállalat %-os átlaga adja. Ami annyit tesz, hogy az ETF alapban […]

Translation »