Osztalékfizető Cégek Letörése

Megosztás, most...

Osztalékfizető Cégek Letörése, avagy a biztos pénzek elúszása. A heti DVY-iShares USA Magas Osztalékot Fizető cégek ETF alapjának árfolyamának alakulása remekül mutatja a helyzetet. Ami arról szól, hogy az estleges árfolyamcsökkenés (letörés) visszaveheti az osztalékdollárokat.
Ja igen azt tudni kell, hogy 100 cég átlagát méri ez az ETF alap indexe. Természetesen dominánsan a közműves cégek vannak jelen, ami 29%-os súlyt jelent, majd következnek a tartós fogyasztási (16%) és a pénzügyi (14%) cégek jelenlétei. Éves szinten négy alakalommal fizet osztalékot a DVY ETF alap, ami legutóbb 3% feletti osztalékot jelentett éves szinten.
Na de ezt most tegyük kicsit félre, mert technikailag a short (eladási) pozíciókkal lehet pénzt keresni. Amennyiben sérülnek a meghatározó szintek, valamint erősödik az eladói nyomás a piacokon. Ellenben ez megemeli a osztalékfizetési hozamszintet %-os szinten. Tehát akkor a ferde zöld támaszon kívül a 90 dolláros szint lehet meghatározó.  Így igen intenzíven felkészülhetsz a korrekció szakaszra!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply