Oroszosan Olajos

ETFmustang
Megosztás, most...

Oroszosan OlajosOroszosan Olajos és ebben nincs is semmi meglepő és újdonság. Ezt remekül mutatja az RSX-Market Vectors Oroszország ETF alap heti grafikonja, melyen rajta van az olaj mozgása is.
Na de ami fontos, hogy itt a Brexit hatás maximum annyiban volt van jelen, amennyit csökkent az olaj. Tehát összességében, amennyiben bízol az olaj további drágulásában, akkor ez egy remek befektetési eszköz számodra. Úgy, hogy azért némi alapanyagos és pénzügyi céggel meg van spékelve az ETF alap összetétele.
Az RSX ETF alapban 33 orosz céggel találkozhatsz, természetesen közel 40%-os energetika túlsúllyal. Érdekesség, hogy a Sberbank közel 10%-kal van jelen az olajosok között.
Így a Top 5 cég így néz ki: Sberbank, Gazprom, Lukoil, Mmc Norlilsk és a Magnit. Az RSX ETF alap már hetek óta ezen szinteken toporog, némi csökkenés és némi emelkedés, mely kitörési jelzéseket mutat. Amennyiben az olaj ismét drágulásnak indul és tartósan 50 dollár felett tud maradni, akkor itt is emelkedésre számíthatsz.
Természetesen az olajra igen is hatással vannak a nemzetközi kitermelési és keresleti viszonyok és adatok. Így összességében egyenlőre jónak tűnik az RSX ETF alapban levő emelkedési lehetőségek. Főleg úgy, hogy a Brexit-tel kapcsolatos  EU-s hírek kevésbé befolyásolják az árfolyamot direktben. 

rsx-russia 2016.07.03. heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Biotech Emelkedési Jelzések

Megosztás, most... Biotech Emelkedési Jelzések mutatkoznak a heti <a aria-describedby="tt" href="http://etftozsde.hu/lexikon/ibb/" class="glossaryLink" data-cmtooltip="

IBB
<strong>IBB-iShares NASDAQ Biotechnológiai ETF alap.</strong>Az IBB ETF alap dominánsan a biotechnológiai cégek(...)
" target="_blank" >IBB-iShares NASDAQ USA Biotechnológiai ETF alap árfolyamának alakulásában. Na ez az az iparág, ami némileg távol áll az úgynevezett BREXIT-es és olajos történetektől. Ez remekül mutatja a […]

Translation »