Orosz lefordulás

Megosztás, most...

Orosz Lefordulás

orosz lefordulásOrosz lefordulás jellemzi a 96%-ban orosz részvényekkel domináns RSX -Market Vectors Russia ETF alapot. Az orosz lefordulás tegnap letörte a 27,4 $-os erősebb támaszt. Így egyre jobban szabaddá válik az út a 2013 szeptemberi hátramaradt rés betöltésére, ami egyben 1 fontosabb támasz is lehet a jövőre nézve. Ezeken a szinteken eldőlhet az orosz részvények további sorsa.
Mivel itt akár még 1 kisebb pozitív korrekció is kialakulhat a további csökkenés előtt, ami  a ferde zöld erősen meghatározó támasz felé tart. Az orosz lefordulás 48 főszereplő Top 10 vállalata közel 60%-ban súlyozza az RSX orosz ETF alapot. Érdekesség, hogy a pénzügyi Sberbank vezeti az indexet, és csak ezután jönnek a régmúlt energetika nagyjai, azaz a Gazprom és a Lukoil.
A Kelet-európai Tőzsdei ETF -és Befektetési alapok valamint a biztosítási Unit-Linked eszközalapok tekintetében fontos, hogy az orosz részvények megítélése milyen. Mivel az összes Kelet-Euróban érdekelt alap erősen Oroszországgal túlsúlyos, a fejlődő piaci alapok tekintetében azért már nem jellemző ennyire az orosz részvények dominanciája.
Tehát akkor a 27,4 $-os támasz letörésével cirka 10%-ra található  a csökkenő háromszög alsó szára, amit idő kérdése és 90%-ban letöri a piac. Ha ez megtörténik akkor nagyon csúnya mínuszok jöhetnek az orosz részvényekre, és akkor teljesen beteljesedhet az orosz lefordulás.

 

RSX -Market Vectors Russia ETF

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply