Tovább az eszköztárra

Óriáscégek Csökkenése

ETFmustang
Megosztás, most...

óriáscégek csökkenéseÓriáscégek Csökkenése.
Amerikai óriáscégek csökkenése indult meg, elég markánsan. Az OEF-iShares S&P 100 Index ETF alapban szereplő USA óriáscégek csökkenése ma egy kicsit megtorpanhat, de ez a tendencia nagy valószínűséggel folytatódhat.
A napi grafikon szépen mutatja, hogy technikailag, mi is a helyzet ezen cégek súlyozott átlagával. Szépen lehet látni, hogy egyre kisebb kitörések avagy csúcsokat ért el az index, és ez azt feltételezte, hogy ennél többet már nem nagyon adnak az amerikai óriáscégek részvényeiért. Van egy íratlan törvény, ha nincs vagy csökken a vételi oldal, egyre inkább növekszik az eladói oldal, mely hozamrealizálást indíthat el a piacon.
Továbbá addig, amíg nem érkezik pozitívabbnak mondott impulzus a piacokra ez igazán nem is fog egyenlőre változni. A fák sem nőnek az égig, csak néha azt hisszük! Na de ha megnézzük a top 5 cég névsorát, akkor igazán nem is lehet annyira meglepő az óriáscégek csökkenése.
Tehát a Top 5: Apple, Microsoft, Exxon Mobil, Johnson & Johnson és a General Electric, ennyit a történetről. Apple igen csak lefelé tekinget, Exxon Mobil igencsak alacsony energia-árfolyamok… Ha jobban megnézzük a napi grafikont akkor lehet látni, hogy a Bollinger alá esett tegnap az árfolyam, ez némiképp korrigálva lehet az sem kizárt, hogy teljesen a letörési vonalig.
De ha ez nem történik meg, akkor végérvényesen ki lehet jelenteni, hogy gyengék a papírok és tovább folytatódhat az óriáscégek csökkenése a jelzett szintekig. Amennyiben ez így alakul, akkor azok a zöld rések is betöltésre kerülhetnek és teljesen a kék vonalig jelzett szintekig is elképzelhető az óriáscégek csökkenése, ami cirka 8-12 %-os is lehetséges.oef-ishares s&p 100 etf 2015.06.30. napi

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Újra Csilloghat az Arany

Megosztás, most... Újra Csilloghat az Arany.Újra Csilloghat az Arany, vagyis technikailag nagyon erős jelzéseket mutat az IAU ETF alap. Az hogy újra csilloghat az arany, sok bla-bla szöveget lehetne írni…! Lehet gazdasági krízis, geopolitikai összeomlások, […]
Translation »