Olaszos Ölelésben

Megosztás, most...

Olaszos Ölelésben az európai zóna jövőképe.
Az heti EWI-iShares MSCI Olasz ETF alap is technikai oldalról baljós árnyakat rajzol a grafikonra.  Elbizonytalanították a befektetőket a kiszivárgott olasz kormányalakítási javaslatok. Főként a 250 milliárd eurós adósság elengedésről és az Eurózónából való kilépést lehetővé tevő szabályrendszer kialakítását célzó javaslat rontotta a befektetői hangulatot.
A 10 éves lejáratú olasz államkötvények hozama 16 bázisponttal emelkedett, ami az elmúlt 1 év legnagyobb 1 napos hozamemelkedése. Így a 10 éves olasz és német államkötvények közötti hozamkülönbözet 130 bázispontról 150 bázispont közelébe tágult, ami historikus tekintetben még mindig alacsony értéknek számít.
Az olasz kötvényeken kívül a többi periféria országban is hozamemelkedés volt tapasztalható. A görög 10 éves államkötvények hozama 25 bázisponttal, a spanyoloké pedig 5 bázisponttal emelkedett…forrás-erste Amit mi már rég sejtettünk, a britek kilépése igen is érthető, és itt van a következő nagyobb és meghatározóbb ország ölelése az EU felé.
Na de a heti EWI ETF alap grafikonja dupla tetőt ért el, ami  a nyakvonal letörésével igen negatív időszakokat hozhat el az olasz cégek árfolyamának alkulásában. Mely cirka 20%-os csökkenést is jelenthet, de a döntő tényezők a ferde és vízszintes támaszok árfolyamtartományában leledznek…
….és azt is halkan meg lehet írnunk, hogy az a lenti rés igen hívató!


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

3
Szólj hozzá!

Hozzászólás

  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Translate »
Tovább az eszköztárra